Datum: zondag 19 maart 2023, 17:41 - Auteur: Redactie

Doelpuntenspektakel eindigt in voordeel van Beek Vooruit

Opnieuw een duel waarin Beek Vooruit veel incasseert en uitdeelt in 2C. Zondagmiddag echter meer uitgedeeld en dus was titelkandidaat Antibarbari de grote verliezer.

Tegen de studentenclub uit Rotterdam was het bezoek uit Prinsenbeek voornemens om goed te beginnen, maar binnen mum van tijd stond het 2-0. De formatie van trainer Jack Sweres liet het daar niet bij zitten en trok fel van leer. Geholpen door een eigen doelpunt kwamen de oranjehemden weer terug in de strijd, maar al rap stond het 3-2. Nieuweling Tom Croes bracht de spanning echter terug in de strijd vlak voor rust: 3-2.

En ondanks de vijf goals, werd het in het tweede bedrijf nog veel heftiger in Zuid-Holland. Loek Schalk liet de bordjes in evenwicht hangen en zijn tweelingbroer Joost Schalk kon niet achterblijven: 3-4 en de kraker op zijn kop. Toch schrok Antibarbari op tijd wakker en de 4-4 viel al gauw. Op dat moment stond ex-PSV-talent Jorn Sweres op. De zoon van de hoofdcoach trapte met zijn chocoladebeen een bal fenomenaal in het kruisje: 4-5. En alsof er al niet genoeg uitblinkers waren, pakte ook keeper Teun van Kerkvoorde de hoofdrol.

De van Groen-Wit overgekomen ballenvanger stopte bij die stand een pingel en hield Beek Vooruit daarmee knap op de been. Enkele minuten later kregen de gasten ook een penalty, maar die werd wel verzilverd. Het was Loek Schalk met de beslissing. Want ondanks de late 5-6, kwam de uitzege niet meer in gevaar in blessuretijd. Voetbalinbreda.nl vroeg aan Beek Vooruit-verdediger Bas Frijters of hij nog stond na te duizelen.

“Het was weer een echte Beek Vooruit-uitslag”, lachte de routinier zijn tanden bloot. “We hebben verdiend gewonnen en er kei- en keihard voor gewerkt. Ik ben zo trots op het team. Dit was echt een teamprestatie. Als het niet mooi kan, dan maar hard werken. En dat hebben we vooral de tweede helft gedaan.”

Antibarbari – Beek Vooruit 5-6 (3-2)
1-0 en 2-0 Antibarbari, 2-1 eigen doelpunt, 3-1 Antibarbari, 3-2 Tom Croes, 3-3 Loek Schalk, 3-4 Joost Schalk, 4-4 Antibarbari, 4-5 Jorn Sweres, 4-6 Loek Schalk (pen.), 5-6 Antibarbari.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss