Datum: maandag 18 april 2022, 18:01 - Auteur: Redactie

Doelpuntloze remise voor JEKA bij hekkensluiter FC Tilburg

Vooraf tekenen voor een brilscore bij de drager van de rode lantaarn? JEKA had het liever niet gedaan, maar het werd maandag wel een echte nul nul-pot in 2E.

In 013 wilden de Bredase Tricolores winnen uiteraard, vooral daar. Maar het ging niet zo makkelijk als sommigen hadden verwacht. Sterker nog, scoren lukte niet namens de equipe van coach Ivo van Moergestel. Wat voor hem en zijn ploeg sprak was het feit dat het achterin goed stond, zodat het kelder-duel in de hatelijke brilstand eindigde. 

“Maar de afgelopen drie duels hebben we zeven punten gepakt, dus dat ik een prima resultaat”, vertelt JEKA-captain Jules Philippart aan Voetbalinbreda.nl na afloop van de zouteloze remise. “Vandaag had er alleen zoveel meer in gezeten. We hebben zeker drie opgelegde kansen gehad en zelf echt helemaal niks weggegeven.

“Het veld daar is bijzonder matig, maar daar hebben beide clubs natuurlijk wel last van. Maar toch”, zucht de ervaren middenvelder. “FC Tilburg is een verdedigende ploeg die met snelle aanvallers eruit probeert te komen. Tegen ons lukte dat niet.” Toch was er ook goed nieuws. Concurrenten Beek Vooruit en Bavel verloren onderin.

FC Tilburg – JEKA 0-0.