Datum: zondag 15 mei 2022, 15:44 - Auteur: Redactie

Doelpuntrijk gelijkspel voor SAB thuis tegen SVC

SAB vergat zondagmiddag op eigen gras te winnen van SVC. De gemiste kansen deden de Bredanaars uiteindelijk de das om in de slotfase in 4C.

De bezoekers uit Standaarbuiten stonden brutaal aan de leiding op sportpark Ruitersbos, maar Rick Mertens (foto) trof al snel het vijandelijke net met zijn hoofd: 1-1. De middenvelder scoorde drie dagen eerder bij PCP (2-2-remise, red.) ook al twee goals. Ook al? Zeker, want ook tegen SVC maakte hij een doppelpack, deze keer op aangeven van Jules van de Pol. Zijn 2-1 werd na rust zelfs opgevolgd door de 3-1 van Diego Jansen. Aangever was wederom Van de Pol.

Toch ging het nog mis in de slotfase. De dorpelingen gooiden lange bal, na lange bal en zagen hoe twee ervan werden gepromoveerd tot doelpunt. Beide clubs deelden derhalve de koek, met de ploeg van trainer Martijn Malinka als morele verliezer. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met defensieleider Tomas Baljeu. “Het is zonde, maar we geven het zelf weg. Onze 4-1 zat er meer in dan hun 3-2. Maar toen scoorden ze toch twee keer kort achter elkaar en werd het nog spannend.”

SAB – SVC 3-3 (2-1)
0-1 SVC, 1-1 Rick Mertens, 2-1 Rick Mertens, 3-1 Diego Janssen, 3-2 en 3-3 SVC.