Datum: vrijdag 18 augustus 2023, 22:55 - Auteur: Redactie

Dominik Janošek helpt NAC Breda voorbij Jong AZ

NAC heeft de eerste driepunter van seizoen ‘23/’24 binnen. Dominik Janošek nam zijn ploeg bij de hand en schoot NAC nog voor rust naar een 2-0 voorsprong. Een penalty en een prachtig schot in de bovenhoek brachten NAC uiteindelijk de overwinning. De aansluitingstreffer van vanaf elf meter van Jayden Addai was uiteindelijk niet genoeg om NAC van de overwinning af te houden.

Peter Hyballa sleutelde vandaag wat aan zijn elftal. Tom Boere stond vandaag in de punt van de aanval, geflankeerd door Dominik Janošek en Patriot Sejdiu. Boy Kemper was vandaag de rechtsback en Victor Wernersson schoof terug naar de linksachter positie. Voor Matthew Garbett was een plaats op het middenveld ingeruimd.

NAC was de bovenliggende partij in de eerste helft. Toch kwam het in het eerste half uur niet verder dan een aantal speldenprikjes richting het Alkmaarse doel. Matthew Garbett kreeg in de vierde minuut al een schop te verwerken en moest zich na 25 minuten laten wisselen. Zijn vervanger was nieuwkomer Roy Kuijpers.

De eerste echte kans was voor Patriot Sejdiu. Hij passeerde zijn directe tegenstander en haalde uit. Helaas zag hij zijn inzet smoren op het been van een Alkmaarse verdediger.

Richting de rust drong NAC nadrukkelijker aan en met succes. Patriot Sejdiu versierde een strafschop, die Dominik Janošek feilloos binnenschoot. Daarmee was de Tsjech nog niet klaar voor rust. In minuut 44 schoot hij de bal van een meter of twintig op prachtige wijze achter doelman Daniël Deen, waarmee hij NAC op een comfortabele 2-0 voorsprong schoot.

Na rust ging NAC door met waar het gebleven was; aanvallen. Toch leek het nog een lastige eindfase te worden.Met nog een kwartier te spelen kregen de Alkmaarders een strafschop na een handsbal. Jayden Addai benutte dit buitenkansje en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen.

NAC bleef gedecideerd verdedigen en voorkwam dat Jong AZ nog punten wist af te snoepen. Zo pakte NAC op het eerste Avondje NAC van seizoen ‘23/’24 drie punten dankzij twee doelpunten van Dominik Janošek.

NAC Breda – Jong AZ 2-1 (2-0)
1-0 (pen.) en 2-0 Janošek, 2-1 Addai (pen.)