Datum: woensdag 21 september 2022, 21:09 - Auteur: Redactie

Dongen bereikt het hoofdtoernooi, Baronie niet

Baronie heeft woensdagavond een pak slaag ontvangen van competitiegenoot (Derde Divisie zondag) Blauw Geel in de beker. Dongen daarentegen (Derde Divisie zondag) won bij het favoriete Stedoco (Derde Divisie zaterdag) en zit in het lucratieve toernooi van de KNVB.

Blauw Geel – Baronie ZO 4-0 (1-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Blauw Geel.

In Veghel nam de thuisclub voor rust de leiding, maar probeerden de Bredanaars meerdere malen de gelijkmaker te produceren. Dat lukte echter niet, waarop de gastheren na rust een flinke tik uitdeelden aan de Baronnen: 4-0. Geen 10.000 euro premie en geen plek in het hoofdtoernooi met de kans op een loting tegen bijvoorbeeld clubs uit de Eredivisie voor de groenhemden.

Stedoco – Dongen ZO 1-2 (0-2)
0-1 en 0-2 eigen doelpunt, 1-2 Stedoco.

Wie die dikke geldsom wel pakte was Dongen. Op het gras van Stedoco werd er voor de pauze goede zaken gedaan door de hekkensluiter van de Derde Divisie zondag. Na zes opeenvolgende nederlagen is dit hopelijk voor de geel-blauwen het moment om de kentering in te zetten en ook in de competitie uit de degradatiezone te geraken. De (gedroomde) loting volgt spoedig.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss