Datum: zaterdag 4 mei 2024, 15:43 - Auteur: Redactie

Dongen ZA deelt een flink pak rammel uit aan SCO

In 3D deed SCO alles wat het kond zaterdag, maar verloor. Koploper Dongen was voor eigen publiek de baas over het bezoek uit Oosterhout.

Dongen is een goede ploeg die wellicht ook wel verdient om kampioen te worden, maar toch had het er heel anders uit kunnen zien voor  SCO. De thuisclub sterk aan de wedstrijd en na zeven minuten moest uitgoalie Jim Baarh optreden in een 1 op 1 en dit deed hij met verve.

Na een kwartier kwam Sco beter in de wedstrijd en had het een penalty moeten krijgen na overduidelijk hands in de vijandelijke zestien en twee minuten later volgde een goal van Nino Doelman, die twijfelachtig werd afgekeurd. “Helaas voor ons maakt dongen in de 35ste minuut 1-0 na een mooie aanval en vijf minuten later een mislukte voorzet die door hun spits snoeihard wordt binnen geschoten leverde de 2-0 op”, vertelde SCO-trainer Maikel Cohen tegen Voetbalinbreda.nl.

“Na rust zijn we met een extra spits gaan spelen om de aansluitingstreffer te forceren, maar helaas hebbe we geen vuist kunnen maken en was het Dongen dat de wedstrijd goed uitspeelde. We hebben laten zien dat we met vlagen goed mee konden voetballen, maar dat de individuele kwaliteit van hen het verschil maakte.”

(foto door Bea Snijders-Hendrikx)

Dongen ZA – SCO 4-0 (2-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Dongen ZA.