Datum: zaterdag 18 maart 2023, 17:59 - Auteur: Redactie

Dongense derby onbeslist: Olympia en DVVC scoren niet

Olympia ’60 en DVVC speelden zaterdagmiddag doelpuntloos gelijk in 4D. Vooral voor de bezoekers weer een bewijs van een opmars.

Vaak worden dit soort duels ook wel burenruzie genoemd. Maar dat gold niet voor dit sportieve duel. Wellicht was een beetje meer gif wel op zijn plaats geweest om de strijd meer aan te wakkeren. Van achteruit werd steevast de lang bal gehanteerd door de thuisploeg. Hierdoor kwam het aan op fysieke duels en niet op de aanwezige snelheid voorin. Het voetballend vermogen op het middenveld was hierdoor teveel onbenut. Evenals voor DVVC, dat min of meer hetzelfde kick and rush speelde, kwamen er hierdoor geen doelkansen in deze wedstrijd.

Nou, eentje dan. In de 27ste minuut kwam Olympia op 1-0, maar de leidsman van dienst had goede ogen. Hij zag een duwfout die niemand anders ook had waargenomen, en keurde de treffer af. Verdedigend kwam Olympia niet echt in de problemen. Met Sam Melsen als beste man, werden de counters van de groenwitten keurig geneutraliseerd. Slechts eenmaal kwam Olympia goed weg toen een prima voorzet ternauwernood werd gemist door een DVVC-aanvaller.

In de tweede helft was het niet veel anders. Beide teams hoopten op een ingeving om de drie punten binnen te kunnen halen. Het zou voor beide teams teveel beloning zijn geweest. Olympia drong nog wel aan, maar was er te weinig snelheid aanwezig om de groter wordende ruimtes te bestrijken. Eenmaal veerden de ruim 500 toeschouwers nog op. Een vrije trap van Espen Voskuil deed het net trillen. Maar helaas voor de thuisaanhang was dit de buitenkant van het doel en kon het scorebord onberoerd gelaten worden. In de slotfase kwam DVVC nog een paar keer met snelle uitvallen. Maar ook zij verdienden het niet om de ‘Canal side derby’ naar zich toe te trekken.

DVVC-captain Guus de Jong kon leven met de puntendeling in het hol van de leeuw toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en ging gelijk op. Het was veel strijd en weinig goed voetbal, maar daar hebben wij maling aan. We pakken voor de derde keer op rij punten.”

(verslag en foto met dank aan Olympia ’60)

Olympia ’60 – DVVC 0-0.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss