Datum: zondag 20 maart 2022, 17:33 - Auteur: Redactie

Donny van Gool bezorgt Bavel cruciale overwinning

In de strijd tegen de rode streep van 2E deed Bavel zondagmiddag uitstekende zaken. Na een doelpuntrijke strijd was het de Bredase dorpsclub die won bij Cluzona.

Al vrij snel leek de wedstrijd in kannen en kruiken, want Niek Akkermans pikte eindelijk weer eens een goaltje mee en prompt scoorde ook Milo de Kort namens het bezoek van trainer Coen Rijppaert: 0-2. De Club Zonder Naam stond er bij en keek er naar, maar had wel de nodige veerkracht in huis. In de pauze had de thuisploeg vast een masterplan bekokstoofd, want binnen vijf minuten na rust stond het plots 2-2.

Na dik een uur spelen viel uiteindelijke de beslissende treffer zo bleek achter. Donny van Gool kreeg via de rechtsback de bal voor zijn voeten, stond oog in oog met de vijandelijke doelman en schoot met zijn link via de keeper in de linker hoek. Het doelpunt bleek goed voor de volle buit en dat is dit seizoen niet zo vanzelfsprekend voor de groenhemden. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met matchwinner Van Gool.

“Het was een flinke ontlading. Hoe hard wij deze overwinning nodig hadden? Hij was heel belangrijk. Cluzona kwam terug in de wedstrijd en mijn goal was de mokerslag. De moed zakte bij hen in de schoenen. De drie punten zijn zeker welkom. We willen nog wel wat plekken klikken. Ik sta nu op een feestje want dit moet gevierd worden”, aldus de gevierde basisklant zondagavond.

Cluzona – Bavel 2-3 (0-2)
0-1 Niek Akkermans, 0-2 Milo de Kort, 1-2 en 2-2 Cluzona, 2-3 Donny van Gool.