Datum: zondag 6 oktober 2019, 16:38 - Auteur: Redactie

Dramatisch JEKA verliest van gevreesde Tilburgse rivaal

JEKA zit in een dipje in 2E. Na de 5-0-pandoering vorige week bij Beek Vooruit werd er zondagmiddag opnieuw verloren. Deze keer thuis van Sarto.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: JEKA was verschrikkelijk zondagmiddag. Misschien begon het allemaal wel bij de gure ochtend, die gekenmerkt werd door een gebrek aan zon en overvloed aan regen. Vanwege die regenval zou men uitwijken naar een kunstgrasveld en het werd de allereerste, pal naast de poort van sportpark Tussen de Leijen. Voor ongeveer 50 mensen, waarvan bijna thuisfans, bakte de ploeg van coach Bas Liebregts er niks van.

Alleen voor deze mensen zou JEKA een allin-arrangement moeten regelen komend weekend, als FC Tilburg op bezoek komt. Gratis koffie in de kantine, hartverwarmend voetbal, een driepunter en excuses voor de wanvertoning tegen Sarto. Het bezoek uit 013 had werkelijk niks te vrezen van de Bredase Tricolores. Voor rust namen zij al de leiding en die zou niet meer verspeeld gaan worden. Sterker nog; het zag er niet eens een beetje naar uit dat de 1-1 zou vallen.

Wat de thuisclub namelijk vooral na rust liet zien was ronduit triest. De gele kaarten, voor drieste tackles of commentaar op de leiding waren illustrerend voor de onmacht van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles. Ondanks de aanwezigheid van onder meer Dennis Peragon in de spits en de invalbeurt van spelmaker Merijn Notenboom, creëerde JEKA welgeteld nul kansen. Tamelijk absurd. Het was aan keeper Dennis van Duin te danken dat de thuisnederlaag niet groter was geworden.

Na de beproeving sprak Voetbalinbreda.nl met Jules Philippart, middenvelder van de grootste amateurvereniging van de Gemeente Breda. “Echt belachelijk dat we niks creëeren, maar ik blijf erbij dat we echt een goede groep hebben en dat de punten vanzelf gaan komen. Alleen er moet wel iets veranderen. We moeten gewoon keihard gaan trainen en zorgen dat het geen lang jaar gaat worden. Er is echt kwaliteit genoeg. Alleen wij zijn wel een team dat altijd 100 procent voor elkaar moet werken. Als dat niet gebeurt, kunnen wij van iedereen verliezen. Maar ik ben ook van mening dat wij van iedereen kunnen winnen.” 

JEKA – Sarto 0-1 (0-1) 0-1 Sarto.