Datum: vrijdag 22 november 2019, 23:21 - Auteur: Redactie

Dramatische reeks NAC duurt voort dankzij Jong Ajax

NAC Breda is de enige periodekampioen tot dusver in de Keuken Kampioen Divisie, maar verkeert na vrijdagavond in een sportieve crisis. Jong Ajax won in de slotfase dankzij een rake kopbal.

Ondanks het optische overwicht van Jong Ajax kwam NAC Breda in de twintigste minuut knal op voorsprong. Sidney van Hooijdonk zette Mounir El Allouchi voor doelman Kjell Scherpen, waarna de middenvelder de bal beheerst laag in de hoek schoof: 1-0. Na een halfuur kwamen er goede kansen voor de Amsterdammers. Lassina Traoré bediende zowel Ryan Gravenberch als Noa Lang, maar de Ajacieden mikten respectievelijk over en voorlangs.

In de blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak voor Ajax. Lang werd opnieuw weggestuurd door Traoré, omspeelde doelman Nick Olij fraai en scoorde vanuit een lastige hoek op de achterlijn: 1-1. Twintig minuten na rust had invaller Nicolas Kühn moeten scoren, maar de rechtsbuiten zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door de prima keepende Olij. In de 85ste minuut trokken de beloften van Ajax de overwinning naar zich toe. Invaller Brian Brobbey kopte een prachtige voorzet van Juan Familio-Castillo van dichtbij binnen: 1-2.

Het tamme thuispubliek zou zich nog eenmaal echt roeren. Terwijl de kansen meer dan schaars waren, vertrok iedereen nog bijna met een tevreden gevoel huiswaarts. Jong Ajax kwam in de allerlaatste minuut echter heel goed weg, toen NAC-verdediger Roger Riera van dichtbij op de paal kopte. Uit de laatste zes duels haalde de ploeg van coach Brood slechts twee punten. Maandag volgt het uitduel met Jong PSV, waarin er nu écht gewonnen moet worden door de kwakkelende Bredanaars.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina, gemaakt door Jos Thommassen

NAC Breda – Jong Ajax 1-2 (1-1) 1-0 El Allouchi, 1-1 Lang, 1-2 Brobbey.