Datum: donderdag 11 april 2024, 22:30 - Auteur: Mica de Montigny

‘Dringend verzoek: geen voorspelbare transfers deze zomer’

COLUMN: We zitten pas rond medio april en ik krijg de eerste transfergeruchten al in mijn scherm gegooid door mensen. Eerlijk is eerlijk, het is altijd de leukste tijd van het jaar, maar deze zomer wil ik de meest bizarre transfers zien in ‘onze regio’ Breda.

Sander Wirix en Moustafa Mohammad naar RBC, Eljay Hoed van The Gunners naar Internos, Roman Talboom van Dongen naar Unitas ’30: allemaal redelijk voorspelbare transfers afgelopen zomer. Hartstikke leuk voor al die gasten, maar mijn trouwe publiek wil meer. Weg met de voor de hand liggende overschrijvingen: van de ene vierdeklasser naar de andere, of van de Vierde Divisie, naar de Derde, lekker boeiend.

Ik wil dat iedereen begin juni met open mond naar zijn smartphone loert tijdens de pauze op het werk. Transfers die niemand ziet aankomen. Ex-Baronie-icoon Jamie Kankam die uit zijn voetbalpensioen komt en Advendo uit de kelder van het zondagvoetbal naar de vierde klasse loodst. Merijn Notenboom die het shirt van JEKA verruilt om Tuinzigt op zijn kop te zetten en de spelverdeler van TVC Breda te worden.

Zakaria Zerouali (foto), de flankartiest van Groen-Wit die half juni met een oranje shirt van Chaam poseert op sportpark Groot Heivelt: goud. Keeper Glenn van Peer, die een levenlang Bavel achterlaat om PCP uit zijn eeuwenoude keepersprobleem te redden. Of TSC-talent Romano Rijndorp, die ondanks alle schoppen die hij de laatste jaren kreeg van Neerlandia ’31 nu juist naar Dorst verkast en de boel daar in vuur en vlam zet.

Waar is de romantiek gebleven? Waar zijn de heroïsche overschrijvingen waar men nog jaren over zal napraten. Uiteraard zullen niet alle genoemde combi’s die hier boven geschreven staan een succesverhaal worden, maar denk er eens over na. Stap een keer buiten je comfortzone en schrijf een bladzijde in de geschiedenisboeken die een legendarische status op zal leveren. We wachten met spanning af, we will be there!