Datum: zondag 3 maart 2024, 15:21 - Auteur: Redactie

DSE bekroont prima vorm met ‘derbyzege’ op RSV

In 4A is DSE hard op weg om weer een rol van betekenis te spelen. De degradant uit Etten-Leur won zondag de derby tegen RSV.

Vanaf de aftrap was het een intense, maar sportieve wedstrijd. RSV had de eerste fase van de eerste helft het betere van het spel, maar creëerde niet echt grote kansen. DSE schakelde goed en snel om en maakte daaruit ook een goede goal met een bal vanuit achteruit van Rens Jansen op Pieter Foesenek, die hem bij de tweede paal voorlegde waar Cas Nooren goed vrijliep en de 1-0 maakte. Tot de rust was het spel in evenwicht, maar na de rust was het weer gelijkwaardig en had RSV iets meer de bal. Het kreeg een penalty en benutte die ook.

Heel snel na de 1-1 rechtte De Sportvriend Etten de rug en kwam men door een prachtige voorzet van Rik van der Linden en een goede goal van Pjotr Hendrickx op 2-1. Daarna was het spannend en ging het op en neer en maakte DSE de 3-1 door een goede assist van Pjotr Hendrickx, waar Jay-Jay Bogers van profiteerde en hem goed afmaakte en zo zijn debuutgoal te pakken had. “En een groot compliment voor Teun van de Borst van de 019-1 die in de basis moest beginnen door de vele blessures en het fantastisch deed”, aldus sterkhouder Foesenek tegen Voetbalinbreda.nl.

DSE – RSV 3-1 (1-0)
1-0 Cas Nooren, 1-1 (pen.) RSV, 2-1 Pjotr Hendrickx, 3-1 Jay-Jay Bogers.