Datum: zondag 14 mei 2023, 16:05 - Auteur: Redactie

DSE blijft in gevaar ondanks remise op het gras van Steen

Voor DSE is de rode streep nog altijd dreigend. Zondagmiddag speelde de ploeg uit Etten-Leur gelijk bij Steen, waardoor de vierde klasse boven het ‘blauwe’ hoofd hangt.

De bezoekers van coach Peter Sweres begonnen heel sterk, met een aantal 100 procent kansen, maar het probleem van de laatste weken blijkt toch echt het scoren. De gastheren kwamen daarna uit het niets eop 1-0 en een paar minuten daarna zag de scheidsrechter niet dat een bal over de zijlijn was. Waar de DSE-spelers stopten met voetballen ging thuisspelers door en scoorden de 2-0. Het leverde een hoop gedoe op langs de kant en de scheids had bijna aan iedereen van Steen gevraagd of de bal echt niet uit was. Ze bleven volhouden van niet en zo stonden de gasten ineens 2-0 achter. Vlak daarna maakte Liam Derijck wel de belangrijke 2-1 nog voor rust.

Voor captain Alex van Dorst een opsteker, want na de thee ging het beter. Hij legt aan Voetbalinbreda.nl wat er gebeurde. “De tweede helft zijn we heel opportunistisch gaan spelen en hebben we weer een hoop kansen bij elkaar gevoetbald, maar de bal wilde er niet in. Vanaf tien minuten voor tijd begon de scheidsrechter voor mijn gevoel zijn fout van de eerste helft goed te maken met een hoop vrije trappen en gele kaarten voor Steen. Uiteindelijk kregen we vlak voor het einde een discutabele penalty die benut werd door Kjell Hendrickx. Of het spannend is onderin nog ssteeds? Ja dat kun je wel zeggen, gelukkig is er nog niks beslist en kan alles nog gebeuren.”

Steen – DSE 2-2 (2-1)
1-0 en 2-0 Steen, 2-1 Lian Derijck, 2-2 Kjell Hendrickx (pen.).

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss