Datum: zondag 26 maart 2023, 16:22 - Auteur: Redactie

DSE boekt bij Hoeven weer een cruciale overwinning

In 3A blijft DSE knap van zich afbijten. In en tegen Hoeven nam de ploeg uit Etten-Leur zondag belangrijke punten mee in de strijd tegen degradatie.

De eerste 20 minuten hadden de bezoekers van trainer Peter Sweres de wedstrijd echt in handen met een goede goal van Kjell Hendrickx als gevolg. Daarna gaf DSE het even uit handen, waardoor de 22 hoofdrolspelers met 1-1 gingen rusten. Na rust werd het echt een derby met niet echt hoogstaand voetbal, maar wel veel strijd en duels. Pjotr Hendrickx maakte de 1-2 vanaf de penaltystip, maar snel daarna viel uit het niets de 2-2. Vijf minuten voor tijd kroonde Thomas Laming, die eigenlijk vorig jaar afscheid nam van het eerste elftal, zich tot matchwinner.

“Door onze personele problemen is hij toch tijdelijk terug gekeerd en dat was maar goed ook”, vertelde captain Alex van Dorst na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Laming tikte de 2-3 binnen en vierde dat met de meegereisde supporters, waarvan er veel een fietstocht hadden gemaakt met tussenstops bij een aantal café’s die op de route naar Hoeven lagen. “De supporters hadden sowieso uitgepakt met een hoop vuurwerk, dus die hebben ons er wel echt doorheen gesleept. Na de wedstrijd hebben we een mooi feest gevierd in de kantine”, aldus van Dorst.

Hoeven – DSE 2-3 (1-1)
0-1 Kjell Hendrickx, 1-1 Hoeven, 1-2 (pen.) Pjotr Hendrickx, 2-2 Hoeven, 2-3 Thomas Laming.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss