Datum: zondag 4 juni 2023, 16:30 - Auteur: Redactie

DSE degradeert na zenuwslopende penaltyserie

DSE speelt volgend seizoen in de zondag vierde klasse. De club uit Etten-Leur verloor van Be Ready en is per direct gedegradeerd uit 3A.

Voor eigen publiek probeerde de equipe van trainer Peter Sweres van alles, maar het zag er slecht uit toen Be Ready de openingsgoal produceerde. Toch kwam DSE terug in de strijd dankzij een doelpunt van Ivar Derijck. Beide clubs hielden elkaar in evenwicht tot het moment dat strafschoppen uitsluitsel moest brengen. De bezoekers uit Hank deden dat uiteindelijk het best, waardoor DSE degradeerde.

Een bittere pil voor de blauwhemden, die het moesten doen zonder aanvoerder Alex van Dorst, die vanwege werkzaamheden in het buitenland bivakkeerde en zodoende zijn laatste duel ooit in het eerste al speelde. Hij keek in gesprek met Voetbalinbreda.nl terug op het seizoen. “We begonnen het jaar nog vol goede moed, met een fitte selectie en ruime bekerzeges tegen vierde- en vijfdeklassers.”

“Met de kwaliteiten in de groep hadden we er echt volle vertrouwen in en mikten we op een plaats in het linkerrijtje van 3A. Helaas liep het vanaf het begin al niet zoals we wilden, dat is eigenlijk van de eerste tot de laatste wedstrijd zo geweest, elke keer net niet. Het missen van veel kansen en het weggeven van te veel goals. Daarnaast hebben we ook last gehad van ongelofelijk veel blessures.”

“Daardoor hebben we bijna nooit in dezelfde samenstelling gespeeld en konden we nooit aan vastigheid bouwen en hebben we eigenlijk continu achter de feiten aangelopen. Ik neem nu afscheid met een klote-gevoel. Ik hoop dat volgend jaar de groep zich opnieuw opricht, de belangrijke jongens op gaan staan en het team bij de hand gaan nemen om zo snel mogelijk terug te komen op het niveau waar we horen.”

“Dat gaat niet gemakkelijk worden voor een voetballende ploeg in de vierde klasse, omdat daar vaak andere dingen gevraagd worden dan alleen goed voetbal. Ik zal er in ieder geval vaak genoeg zijn als supporter langs de lijn. Ik weet zeker dat het er in zit en hoop echt dat het er volgend jaar uit gaat komen”, besloot de sympathieke verdediger zijn mooie woorden voor zijn club en ploegmaten.

DSE – Be Ready 1-1 (0-1) (Be Ready wint na strafschoppen)
0-1 Be Ready, 1-1 Ivar Derijck.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss