Datum: zondag 16 oktober 2022, 14:41 - Auteur: Redactie

DSE heeft eerste driepunter binnen: Clinge gaat af

DSE is in 3A van de laatste plek af. De ploeg uit Etten-Leur legde zondagmiddag Clinge over de knie en had eindelijk iets te vieren.

Voor eigen publiek ging het lekker en dat was nodig, want DSE had tot speelronde 4 alles verloren. Maar speelronde 4 leverde goud op. Rik Soethout opende de score, waarna het bezoek uit Zeeland de opgelopen schade al rap repareerde. Toch kwam de thuisclub weer op voorsprong. Pjotr Hendrickx, die vorig weekend nog een reuzekans om zeep hielp, nam sportieve wraak en scoorde nu de belangrijke 2-1. Ivar Derijck zorgde voor de 3-1. Na rust werd het nog even spannend, maar gooide Kjell Hendrickx met een doppelpack de deur in het slot voor de gasten.

“Eindelijk”, doelt DSE-routinier Alex van Dorst op de eerste overwinning van het seizoen. “Daarmee is het mooi samengevat. We waren vandaag vele malen beter dan Clinge, maar maken het onszelf op momenten echt nog te moeilijk. Met rust had het eigenlijk 6-1 moeten staan, maar omdat het maar 3-1 was kunnen ze nog terug komen. Uiteindelijk lopen we uit naar 5-2, wat prima en terecht was”, tekende Voetbalinbreda.nl op uit zijn mond. De blauwhemden zijn nu verlost van de rode lantaarn en kunnen langzaam maar zeker omhoog gaan kijken.

DSE – Clinge 5-2 (3-1)
1-0 Rik Soethout, 1-1 Clinge, 2-1 Pjotr Hendrickx, 3-1 Ivar Derijck, 3-2 Clinge, 4-2 en 5-2 Kjell Hendrickx.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss