Datum: maandag 20 mei 2024, 14:13 - Auteur: Redactie

DSE sloopt Sprundel, maar grijpt naast periodetitel door ‘Zeeuws onderonsje’

De opmars van DSE in 4A is maandag op bizarre wijze afgelopen. De Sportvriend Etten maakte gehakt van Sprundel, maar zag hoe degradatiekandidaat Philippine van kampioen Clinge won, waardoor het zowaar periodekampioen kampioen werd ten koste van de blauwhemden uit Etten-Leur.

Een rel rond de ontslagen trainer Bas Liebregts, slechte resultaten en een hoop frustraties konden DSE niet klein krijgen. Op de slotdag speelden de blauwhemden nog voor winst van de periodetitel, maar daarvoor moest het zelf winnen van buurman Sprundel. En dat lukte na rust. Rick de Jong met de openingsgoal, Kjell Hendrickx met de verlossende 2-0. Pieter Foesenek en Fabian Coremans bepaalden de eindstand op 4-0. Maar gek genoeg kon er geen feest gevierd worden. Philippine won thuis en voorkwam daarmee degradatie.
 
Maar door de 1-0-thuiszege op provinciegenoot Clinge, dat al kampioen was, pakte het en passent de periodetitel en liet daarmee iedereen verbaasd achter. Twee clubss uit Zeeland die elkaar iets gunden? “Ik heb geen idee”, zucht doelpunten Foesenek als hij na afloop met Voetbalinbreda.nl spreekt. “Maar het is echt jammer en zuur. Maar toch is het voor ons een mooie afsluiter, zeker met het oog op volgend seizoen, want dan gaan we volle bak voor promotie”, aldus Foesenek vol vertrouwen.
 
DSE – Sprundel 4-0 (0-0)
1-0 Rick de Jong, 2-0 Kjell Hendrickx, 3-0 Pieter Foesenek, 4-0 Fabian Coremans.