Datum: zondag 21 april 2024, 16:40 - Auteur: Redactie

DSE trakteert zijn supporters op een rake driepunter

In 4A won DSE weer eens zondagmiddag. De Markiezaten verweerde zich kranig, maar de thuisclub hield alle punten in Etten-Leur.

De supporters van De Sportvriend Etten hadden een kostelijke middag en ondanks een flater van de arbiter (hij zag een bal die bijna een meter over de doellijn was niet als treffer) konden de blauwhemden doordrukken na rust. Het was Pjotr Hendrickx die het eindstation was van een goede aanval.

Toch kwam De Markiezaten terug in de strijd, maar na die gelijkmaker ging DSE meteen opzoek naar de hernieuwde voorsprong. Uiteindelijk moest er een strafschop aan te pas komen, maar die werd wel feilloos benut door matchwinner Pjotr Hendrickx, die het thuispubliek in extase bracht.

Pieter Foesenek, die door werkzaamheden zijn middenhandsbeentje brak en langs de kant moest toekijken, kon tevreden zijn, zo bleek toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “We hebben een goede pot op de mat gelegd en het was een verdiende zege. “We kunnen nog vijfde worden en vierde met heel veel geluk, maar we hebben teveel laten liggen al dit seizoen. We moeten gewoon de laatste twee duels winnen en zien waar het eindigt.”

DSE – De Markiezaten 2-1 (0-0)
1-0 Pjotr Hendrickx, 1-1 De Markiezaten, 2-1 (pen.) Pjotr Hendrickx.