Datum: zondag 5 februari 2023, 17:19 - Auteur: Redactie

Sterk DSE wint cruciale wedstrijd onderin de ranglijst

In 3A deed DSE zondag uitstekende zaken onderin de ranglijst. Directe concurrent Philippine werd vakkundig over de knie gelegd in Etten-Leur.

DSE wist dat het moest winnen om de onderste twee clubs enigszins achter zich te laten en dus men maar wat blij met de openingstreffer van Pjotr Hendrickx. De thuisclub verdubbelde de marge zelfs dankzij Yvar Derijck en daarmee was het bezoek uit Zeeland min of meer kansloos.

Want Philippine kreeg wel kansen, maar DSE-doelman Coen Jansen vertolkte een hoofdrol onder de lat. Mede door zijn saves hielden gastheren stand en is het gaatje met de onderste twee nu vier punten. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met routinier Alex van Dorst.

“We zijn goed begonnen aan de tweede seizoenshelft, maar deze overwinning was ook echt nodig. Gelukkig was onze keeper in topvorm en was de inzet van de ploeg vele malen beter dan tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop”, aldus de verdediger.

DSE – Philippine 2-0 (1-0)
1-0 Pjotr Hendrickx, 2-0 Yvar Derijck.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss