Datum: zondag 4 februari 2024, 16:39 - Auteur: Redactie

DSE wint eindelijk weer eens: laagvlieger Hulsterloo perfecte medicijn

Voor DSE was de eerste pot na de winterstop een genot. Na lange tijd won de ploeg uit Etten-Leur weer eens in 4A: laagvlieger Hulsterloo was de sigaar.

Vier maanden, zo lang duurde het voor De Sportvriend Etten weer eens zegevierde. Op 8 oktober 2023 om precies te zijn. Men wist dat de nummer één na laatst dan ook verslagen moest worden voor eigen publiek zondagmiddag en dat lukte ook mede door de openingsgoal van Julian Robbeson, die daarmee de ruststand bepaalde.

In de tweede helft gingen de blauwhemden los: Pieter Foesenek schudde een dubbelslag uit zijn mouw en Pjotr Hendrickx gaf zichzelf en de vereniging nog een extra reden tot lachen: 4-0. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de topscorer van de middag Foesenek. “We zijn geen moment in de problemen gekomen, maar hadden het al eerder op slot kunnen gooien voor rust. Maar omdat zij ook 1 op 1 ging spelen na onze 1-0 kregen we het wat moeilijker tot de rust.”

“Maar het is lekker dat we wonnen, dat was even geleden. Ons perspectief nu met nog tien competitieduels te gaan? We willen een lekkere tweede seizoenshelft spelen en veel winnen en wie weet een periodetitel pakken voor de nacompetitie om promotie. Wel moeten we nederig zijn na best wat verloren wedstrijden.”

DSE – Hulsterloo 4-0 (1-0)
1-0 Julian Robbeson, 2-0 en 3-0 Pieter Foesenek, 4-0 Pjotr Hendrickx.