Datum: zondag 12 maart 2023, 17:03 - Auteur: Redactie

DSE zit in ‘de flow’ wint ook bij hekkensluiter Clinge

In 3A blijft DSE in de goede flow verkeren. Zondagmiddag won de laagvlieger uit Etten-Leur op het gras van hekkensluiter Clinge.

In Zeeland moest de equipe van coach Peter Sweres niks anders dan de volle buit grijpen. En dat lukte dankzij een solide tweede helft, waarin Cas Nooren de matchwinner werd. Voor rust scoorde hij de openingsgoal al en verdubbelde Yvar Derijck de marge, maar Clinge stribbelde flink tegen en liet de ruststand op 2-2 bepalen. Uiteindelijk werd het dus 2-3. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met aanvoerder Alex van Dorst, die allereerst zijn wenkbrauwen fronste over het speelveld.

“Echt, daar laat je het zesde elftal nog niet op voetballen, echt het slechtste veld waar ik ooit een wedstrijd op heb moeten spelen. Ik kan het best geloven dat ploegen daar onnodige punten gaan laten liggen. Maar eigenlijk kwamen we zonder problemen op 0-2. Geen vuiltje aan de lucht. En ineens scoren zij twee keer binnen vijf min waardoor we met 2-2 de rust in gingen. Daardoor werd het de tweede helft nog hard werken om de drie punten binnen te slepen.”

“Gelukkig lukte dat tien minuten voor tijd. Dat werd uiteindelijk 20 minuten voor tijd omdat de scheidsrechter 9 minuten bijtelde. Wij hadden echt geen idee waar die opeens vandaan kwamen, maar gelukkig konden we de voorsprong vasthouden en kunnen we steeds meer naar boven kijken op de ranglijst.”

Clinge – DSE 2-3 (2-2)
0-1 Cas Nooren, 0-2 Yvar Derijck, 1-2 en 2-2 Clinge, 2-3 Cas Nooren.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss