Datum: zondag 24 september 2023, 16:17 - Auteur: Redactie

Dubbeldam bezorgt incompleet WDS ’19 een valse start

De ouverture van 4B pakte slecht uit voor WDS ’19 zondagmiddag. Op bezoek bij Dubbeldam leed de ploeg uit Kesteren een nederlaag.

Na een uitgebreide voorbereiding, waarin Gino Mac Nack en Martijn van Wanrooy officieel samen hoofdcoaches zijn, mocht WDS eindelijk aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. De reis bracht de mannen uit de Haagse Beemden naar Dordrecht waar degradant Dubbeldam stond te wachten.

De eerste twintig minuten was het van beide kanten afwachtend. WDS mocht meer aan de bal zijn en Dubbeldam speelde vanuit de omschakeling. Echte kansen ontstonden niet tot het moment dat invaller Abdul Avci achter een diepe bal aanging. De keeper van Dubbeldam zette een onbesuisde sliding in en nam de enkel van Abdul Avci mee, strafschop. Abdul Avci ging zelf achter de bal staan en ondanks dat de keeper de juiste hoek koos, was de bal zuiver en hard genoeg de hoek in: 0-1 en tevens de ruststand.

In de rust werd er door de staf duidelijk aangegeven zuinig te zijn met slidings in het strafschopgebied, maar helaas. In de 53ste minuut een loepzuivere sliding op de bal van Jisk Flikweert en die werd onbegrijpelijk bestraft met een strafschop voor de gastheren. Keeper Nick Verhagen werd de verkeerde hoek in gestuurd en de gelijkmaker stond op het bord. Dubbeldam rook bloed en bleef aandringen om ook de voorsprong te krijgen. Zeven minuten na de gelijkmaker werd een hoekschop gepromoveerd tot doelpunt met een tegendraadse bal bij de tweede paal.

Met vers bloed in de ploeg kon WDS aan de bak. Met eerst Thomas Koevoets met een demarrage langs de linkerkant en een ongelukkige pass en vervolgens een bal op de lat van Boris Bossink, waarbij de rebound van Abdul Avci niet binnen vloog, was het toch de thuisploeg die de voorsprong uitbreidde. Gretig gebruik makend van de ruimte aan de linkerkant van WDS schoot de nummer 10 van Dubbeldam de bal hard binnen in de verre hoek. Vlak voor het einde maakte Bayram Avci het nog spannend door een duel van de keeper te winnen en de bal binnen te schieten; 3-2. Maar de deur viel toch hard in het slot. De spits van Dubbeldam nam de bal onder het toeziend oog van de scheidsrechter mee met de hand en kwam oog in oog met goalie Verhagen: 4-2.

“Een valse start van de competitie. Dubbeldam im Dordrecht kan een lastige pot zijn en dat was het uiteindelijk ook. Eerste helft geen kans weggeven en de tweede helft waren we onder de indruk van het druk zetten van Dubbeldam. Deze week verwachten we de laatste drie spelers terug en kan de voorbereiding echt beginnen”, doelde trainer Van Wanrooy op het gemis van zijn pilaren toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

Dubbeldam – WDS ’19 4-2 (0-1)
0-1 Abdul Avci (pen.), 1-1 Dubbeldam (pen.), 2-1 en 3-1 Dubbeldam, 3-2 Bayram Avci, 4-2 Dubbeldam.