Datum: zondag 7 april 2024, 15:41 - Auteur: Redactie

Dubbeldam heeft geen kind aan tiental van TVC Breda

Het degradatiespook heeft het naar zijn zin in Tuinzigt, waar TVC Breda zondagmiddag met harde cijfers verloor. Dubbeldam was te sterk na een onderling duel in 4B.

Sportpark Kwakkelhut kende geen jubelstemming. De ploeg uit Tuinzigt was namelijk van meet af achter de feiten aan het lopen. Een fout op het middenveld leidde de 0-1 in en na een misverstand met de arbiter werd het ook nog 0-2. Om nog wat extra zout in de wonden te krijgen pakte Bryan Veth in de 35ste een tweede gele en dus rode kaart. Discutabel of niet, TVC Breda zat in de penarie.

En na rust werd het erger voor de thuisploeg van coaches Nijs Kivitis en Kevin Faas. Ondanks dat goalie Ravi Volkert nog een aantal prima reddingen in huis had, werd het 0-3 en 0-4. Het debuut van Noah van Berkom (18) viel daarom een beetje in het water. Het jongere broertje van captain Leroy van Berkom, die na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

“We staan uiteindelijk op een plek op de ranglijst waar we niet horen te staan. Week na week maken we dezelfde fouten en we moeten echt volwassen gaan worden. De komende vier competitiewedstrijden zijn tegen onze directe concurrenten onderin de ranglijst, dus we moeten echt weten waar het om gaat”, besloot de verdediger zijn relaas.

TVC Breda – Dubbeldam 0-4 (0-2)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Dubbeldam.