Datum: maandag 10 april 2023, 16:10 - Auteur: Redactie

VIDEO: Dure keepersfout kost PCP de zege tegen TVC Breda

In 4C is de stadsderby tussen PCP en TVC Breda, die de afgelopen maanden door omstandigheden geen doorgang vond, maandagmiddag ingehaald. De Brabantparkers leken de driepunter in de tas te hebben, maar in de blessuretijd gooide het bezoek uit Tuinzigt roet in het eten.

Het was op sportpark Lage Kant Noord drukker dan normaal. Niet gek: het was voor velen een vrije dag en tevens de enige inhaalwedstrijd in heel de Gemeente Breda. Op een slecht veld was het voor beide clubs in de regen niet echt mogelijk om goed voetbal te spelen. In een doelpuntloze eerste helft werd wel duidelijk dat PCP iets levendiger was. En dat resulteerde vlak na rust in de openingsgoal van Mouhcine Zerouali: 1-0.

Daarna ging TVC Breda wat nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. De meningen langs de lijn waren verdeeld. Zo waren twee spelers van concurrent WDS ’19, dat vrij was, het niet met elkaar eens. “TVC Breda verdient de 1-1 wel”, riep de ene. “Nee, man, totaal niet”, vertelde zijn teamgenoot. Uiteindelijk viel hij wel. En daar ging een grote fout van de normaliter betrouwbare PCP-keeper Scott Colkin aan vooraf.

De ervaren goalie zag eerst hoe de naar TSC vertrekkende parels (Jeroen Ooms en Romano Rijndorp) hun vrije trappen kansloos over en naast schoten, maar Jeremy Sips mocht het in de extra tijd ook eens proberen. Hij loste een wreeftrap in de handen van Colkin, maar die liet de bal los en Tony Damen was er -komt het prachtige cliché- als de kippen bij om de rebound in de haak te tikken: geen buitenspel (zie video).

Met nog enkele seconden op de klok van de arbiter mocht PCP nog een vrije trap nemen. Doelpuntenmaker Zerouali krulde de bal in de vijandelijke zestien. Het projectiel werd gekopt en stuiterde tergend langzaam op de lat boven good old Dennie van Hassel, die de stoppende Jay Regter vervangt onder de lat van de Viola’s. Ongeloof in het thuiskamp, opluchting in het uitkamp. Een remise was het uiteindelijke gevolg.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen. Te beginnen met TVC Breda-trainer Johan Rijndorp. “Dit was een slechte pot voetbal van beide teams en uiteindelijk vind ik het dan ook een terechte uitslag.” Namens de thuisclub van interim-trainer Marco de Jong, sprak spits Mustapha Houba zijn mening uit. “Als team hebben we vandaag zeker een voldoende gescoord en waren wij over de gehele wedstrijd de betere.”

PCP – TVC Breda 1-1 (0-0)
1-0 Mouhcine Zerouali, 1-1 Tony Damen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss