Datum: zondag 5 februari 2023, 18:38 - Auteur: Redactie

Duur puntenverlies voor WDS ’19 in en tegen Riel

Bij het lager geklasseerde Riel beet WDS zondagmiddag in 4C zijn tanden stuk op de tegenstander. Een doelpuntrijke remise was het eindresultaat.

Op een slecht en hobbelig veld startte WDS niet goed aan de wedstrijd. Het lastig bespeelbare matje was in het voordeel van de thuisploeg en WDS kreeg geen vat op de lange ballen richting de zijkanten van Riel. Nog binnen het kwartier was er een verre ingooi van Riel vanaf hun rechterkant. De bal werd door iedereen gemist behalve door de linksbuiten Riel. Een snelle reflex van WDS-keeper Nick Verhagen voorkwam nog heel even de achterstand. Bij de rebound werd er een overtreding gemaakt net buiten de zestien aan de zijkant van het veld. De op goal geschoten bal stuiterde ongelukkig in de ‘vijf meter’ en plofte tegen het net; 1-0 en WDS dat in de achtervolging moest. Pas in de laatste drie minuten voor rust kwamen er de eerste echte kansen voor de bezoekers uit Breda, maar de ruststand bleef 1-0.

Met Thom Flikweert terug in de ploeg en met Andries Tolenaars werd er een brok aan ervaring in de ploeg gebracht. De tweede helft was het alleen maar WDS wat bleef aandringen. Met nog 25 minuten op de klok werd eerst Levi van Beckhoven ingebracht voor middenvelder Ojani Muntslag en tien minuten voor tijd kwam Yalcin Guldal als vijfde aanvaller in het veld voor Bryan Ripzaad. Zoveel lef en bluf moest wel beloond gaan worden. Eerst was het Bart van Eekelen die doorbrak over rechts en onreglementair onderuit geschopt werd op de rand van het strafschopgebied. Waar de blauwen dachten aan een strafschop, besloot de scheidsrechter anders. Een vrije trap in plaats van een grote kans op een doelpunt. Niet veel later in de 83ste minuut brak Van Eekelen door over rechts. Van Beckhoven stond helemaal vrij voor de keeper. De keeper van Riel hield rekening met een breedtepass en stapte naar Van Beckhoven. Van Eekelen zag dit goed en schoot de bal in de korte hoek binnen; 1-1.

WDS had al zijn opties gebruikt en bleef dus in dezelfde formatie jagen op de voorsprong. En ook die kwam. In de 87ste minuut een vrije trap die getrapt werd door Bayram Avci. Hij schoot hard richting de goal en via de verdediger voel ook deze binnen; een dik verdiende 1-2 voorsprong. Helaas krijgt de tegenstander altijd de aftrap als er gescoord is en terwijl WDS richting een meer defensievere organisatie aan het komen was, kwam er een diepe bal richting de linksbuiten van Riel. Een communicatiefout tussen Thom Flikweert en Verhagen zorgde ervoor dat de aanvaller zijn voet nog net tegen de bal kon zetten. Tergend langzaam rolde de bal over de lijn; 2-2 en weer een uitwedstrijd die niet gewonnen wordt.

“De eerste helft was het voetballend zwaar onder de maat. Terwijl er meerdere keren op gehamerd is dat we fel aan de wedstrijd moesten beginnen waren we vooral heel apathisch. Riel kreeg teveel ruimte voor de lange bal en we verloren bijna al onze duels. In de omschakeling werden er veel kleine overtredingen gemaakt en we waren vooral tegen onszelf aan het voetballen. De tweede helft stond het beter en hebben we keihard gewerkt. Helaas krijg je na de 1-2 toch nog zo’n rot bal die net verkeerd valt. Het zijn dure punten, maar qua instelling en werklust kunnen we niet anders dan tevreden zijn over de tweede helft”, aldus coach Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Riel – WDS ’19 2-2 (1-0)
1-0 Riel, 1-1 Bart van Eekelen, 1-2 Bayram Avci, 2-2 Riel.