Datum: zaterdag 26 november 2022, 17:59 - Auteur: Redactie

DVVC flikt het: ‘nieuwe ploeg’ uit Dongen wint eindelijk

Het duurde even, maar DVVC is voor het eerst in 4D winnend van een veld gestapt. Zaterdagmiddag won de ploeg uit Dongen in Den Hout van Irene ’58.

In het hol van de leeuw liet DVVC zien aan het groeien te zijn. De hekkensluiters kwamen op voorsprong via Nick Horsten en toen Thomas Wientjens de marge verdubbelde leek er geen vuiltje aan de rust voor de tweede helft. Maar dat was buiten de thuisploeg gerekend, want binnen mum van tijd stond het 2-2. In het slot van de wedstrijd was de spanning om te snijden.

Maar de verlossing kwam er alsnog: Guus de Jong prikte raak (2-3) en dankzij een eigen treffer stond het 2-4: tevens de eindstand. De laatste plek is nog altijd voor nummer 12 DVVC, maar directe concurrent Irene (11), dat met vijf punten slechts een punt meer heeft, is in het zicht. Voetbalinbreda.nl sprak na de knappe driepunter met doelpuntenmaker Guus de Jong.

“We hebben zeker verdiend gewonnen vandaag. De eerste helft waren we de bovenliggende partij. Na rust hadden we een zwakke fase waardoor Irene op gelijke hoogte kon komen, maar daarna herpakten we onszelf en maakten we in de eindfase de wedstrijd af met twee goals. Eindelijk? Ja, eindelijk”, doelde hij met een grote glimlach op de eerste zege.

Irene ’58 – DVVC 2-4 (0-2)
0-1 Nick Horsten, 0-2 Thomas Wientjens, 1-2 en 2-2 Irene ’58, 2-3 Guus de Jong, 2-4 eigen doelpunt.