Datum: zaterdag 11 maart 2023, 19:16 - Auteur: Redactie

DVVC ziet stijgende lijn beloond worden met tweede zege van het seizoen

Hekkensluiter DVVC toont al een tijdje beterschap in 4D, maar winnen was een zeldzaamheid. Zaterdagmiddag lukte het echter wel en was het na de zege op SSC ’55 feest in de kantine.

Een middag die Sportpark Dongekant niet snel zal vergeten. Aanvoerder Guus de Jong sprak nog uit dat er verbetering aan zat te komen voor de drager van de rode lantaarn en dat wordt de laatste tijd werkelijkheid. Opnieuw een positief resultaat, maar dit keer een driepunter. En die zijn zeldzaam voor het jonge en nieuwe ensemble uit Dongen.

Maar Stefan van Dongen zette SSC op het goede spoor door de openingstreffer te produceren en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-0. En ook in het tweede bedrijf hield DVVC de boel op slot. Uiteindelijk sleepte Nick Horsten met zijn doelpunt de volle buit binnen voor de groen-witte gastheren. En dat werd natuurlijk feestelijk gevierd.

“Dit is de eerste keer dit seizoen dat wij de nul houden”, keek captain De Jong trots terug toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “We hebben het vandaag zeker verdiend in een duel waar weinig gevoetbald werd en we alleen kansen creëerden via de omschakeling. Verder gaven we weinig tot niks weg”, sloot de aanvallende middenvelder af.

DVVC – SSC ’55 2-0 (1-0)
1-0 Stefan van Dongen, 2-0 Nick Horsten.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss