Datum: woensdag 14 juli 2021, 12:33 - Auteur: Redactie

Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van NAC

De 41-jarige oefenmeester promoveert daarmee van assistent- naar hoofdtrainer. De Graaf behaalde reeds zij UEFA Pro-diploma. Dit is het hoogst haalbare diploma in Nederland, waardoor hij nu gerechtigd is om hoofdtrainer te zijn op het hoogste niveau, zo meldt de Bredase Keuken Kampioen Divisie-club.

Edwin nam vanaf het begin van de voorbereiding het hoofdtrainerschap al op zich, in eerste instantie tijdelijk. Hij zal in ieder geval dit seizoen de hoofdtrainer van NAC zijn.

“We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft. Hij kent de weg die we zijn ingeslagen en we zijn dan ook blij te kunnen melden dat Edwin onze nieuwe hoofdtrainer is”, vertelt direct Manders.

De Graaf zelf gaf ook tekst en uitleg. “Persoonlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de club om mij hoofdtrainer te maken. Ik ken NAC natuurlijk erg goed. Niet alleen vanuit mijn tijd als speler, maar ook van afgelopen jaar als assistent. Ik zie erg uit naar mijn eerste klus als hoofdtrainer.”

Het technisch hart, welke reeds operationeel is, zal zich het aankomende seizoen bezighouden met het technisch beleid van de club. Het technisch hart bestaat op voetbaltechnisch vlak uit Eric Hellemons, Lex Schoenmaker Jr. en Edwin de Graaf. Mattijs Manders zal de zakelijke kant voor zijn rekening nemen.