Datum: vrijdag 25 augustus 2023, 22:45 - Auteur: Redactie

Eerste nederlaag in de ‘KKD’ is al een feit voor NAC Breda

Peter Hyballa wijzigde zijn systeem ten opzichte van de eerste twee duels. Jan van den Bergh nam plaats op het middenveld. Daardoor kon Boy kemper naar het centrum schuiven en speelde Victor Wernersson op zijn vertrouwde positie als linksback. In de 4-4-2 formatie was er ook ruimte voor Sabir Agougil. Dit ging ten koste van Javier Vet, die op de bank begon. Kersverse aanwinst Sigurd Haugen nam eveneens plaats op de bank.

NAC had een aantal minuten nodig om in het spel te komen, maar na twaalf minuten was de eerste kans van het duel voor NAC.  Sabir Agougil werd knap vrijgespeeld op de rand van het zestienmetergebied. Hij drukte af, maar zag zijn inzet stranden op het been van een verdediger. Een minuut later kreeg hij een identieke kans. Ditmaal mikte hij net over het Eindhovense doel.

Na 24 minuten sneed FC Eindhoven gevaarlijk door het centrum van de Bredase verdediging. Evan Rottier twijfelde niet en schoof de bal achter kortsmit in het doel voor de openingstreffer. NAC moest in de achtervolging in het Jan Louwers Stadion.

Tot aan de rust waren onder anderen Dominik Janosek en Tom Boere dichtbij de gelijkmaker. Op slag van rust leek Patriot Sejdiu deze zelfs te maken, maar hij zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na rust werd er niet veel gevoetbald. FC Eindhoven verdedigde de voorsprong met man en macht en haalde alles uit de kast om het spel te vertragen. Na iets meer dan een uur spelen bracht Peter Hyballa debutant Sigurd Haugen binnen de lijnen. Hij was de vervanger van Boy Kemper, wat dus aangaf dat NAC een stuk offensiever ging spelen.

Twintig minuten voor tijd kreeg een aandringend NAC de mogelijkheid om naast de Eindhovenaren te komen, maar de inzet van Wernersson miste kracht, waardoor doelman Borgmans redding kon Brengen. De tijd begon nu toch echt te dringen.

Met nog een kwartier op de klok kreeg nieuweling Sigurd Haugen de opgelegde kans om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar de doelman was wederom een sta-in-de-weg voor de Geel-Zwarten.

NAC probeerde het wel in de slotfase, maar verder dan een aantal kleine kansen kwam NAC niet meer. In de slotfase liep het zelfs tegen de 2-0 aan, nadat NAC alles op de aanval zette. August Priske was de doelpuntenmaker voor de Eindhovenaren. Zo verloor NAC in Eindhoven met 2-0.

FC Eindhoven – NAC Breda 2-0 (1-0)
1-0 Rottier, 2-0 Priske.