Datum: zaterdag 26 november 2022, 22:50 - Auteur: Redactie

Eerste verlies Groen-Wit na avondwedstrijd in Zundert

Groen-Wit is zijn ongeslagen status kwijt in 3A. Zaterdagavond verloor de koploper verrassend bij middenmoter Zundert.

Op een druk sportpark de Wildert waren de zondagclubs vanwege een speciaal verzoek van Groen-Wit op zaterdagavond actief. Coach Oualid Saadouni moet met FC Eindhoven een belangrijke zaalvoetbalwedstrijd spelen in de Eredivisie op zondagmiddag en dus werd het in overleg met Zundert een avondpot. En dat kwam achteraf vooral goed uit, want de sfeer was top en Zundert won onverwachts.

Vlak voor rust schoot de Bredase spits Tijn van Galen (foto) nog wel een directe vrije trap binnen, maar de dorpelingen schoten van bijna 40 meter in de kruising: 1-1. Even eerder had Chafik Boushaba nog de lat geraakt, zuur: geen 0-2, wel de gelijkmaker. En het werd nog erger voor het bezoek uit Princenhage: 2-1 en 3-1 in het laatste kwartier betekenden uiteindelijk de eerste nederlaag voor Groen-Wit.

Voetbalinbreda.nl sprak na de zeperd van de periodekampioen met trainer Saadouni. “Het was een moeilijk bespeelbaar veld, zij scoren een gelukkig werelddoelpunt en toen hun publiek erachter ging staan waren wij het helemaal kwijt.” Met een duel meer dan de concurrenten heeft Groen-Wit tot zondagmiddag nog wel zes punten voorsprong als alleenheerser van de ranglijst.

Zundert – Groen-Wit 3-1 (0-1)
0-1 Tijn van Galen, 1-1, 2-1 en 3-1 Zundert.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss