Datum: zondag 17 maart 2024, 17:31 - Auteur: Redactie

Fabian Houke gidst TVC Breda voorbij Molenschot

In 4B moest TVC Breda bij concurrent Molenschot winnen in de strijd om handhaving en dat gebeurde. Fabian Houke ontpopte zichzelf tot man of the match in het hol van de leeuw.

Molenschot begon de eerste vijftien minuten sterk. Waar het bezoek uit Tuinzigt het lastig mee had was de opkomende rechtsback, maar de jonge goalie Ravi Volkert was een sta in de weg voor de dorpelingen. Maar na twintig minuten scoorde Fabian Houke de 0-1 op prachtige wijze. Na een splijtende pass tussen de linies van Bryan Veth schoot Houke de bal vanaf ongeveer 22 meter in het zijnet. Molenschot begon wat meer aan te zetten, maar na een redding van Volkert n Milan Faas die een bal van de lijn haalden, kwamen de manschappen van trainers Nijs Kivits en Kevin Faas 0-2.

Na een omschakelmoment kreeg Jeremy Sips de ruimte en gaf de bal perfect voor, zodat Tijmen Ooms de bal kon binnen lopen. Na een aantal grote kansen van Molenschot na rust voor Nick van Oosterwijk en Milan Nuijten kregen de Viola’s het lastig. Na de 75ste minuut kregen de gastheren een penalty die Van Oosterwijk naast schoot. In de 80ste minuut gooiden de gasten de wedstrijd op slot via Houke, die na twee instanties de bal binnen schoot.

“Dit was een wedstrijd die we moesten winnen en dat gelukkig ook hebben gedaan. We hebben vandaag voor elkaar gevochten en laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Volgende week komen de gasten van HOV/DJSCR op bezoek en dan moeten we de positieve lijn doortrekken”, vertelde TVC Breda-aanvoerder Leroy van Berkom aan Voetbalinbreda.nl kort nadat hij in de gezellige kantine van Molenschot een feestje had gebouwd met zijn concurrenten.

Molenschot – TVC Breda 0-3 (0-2)
0-1 Fabian Houke, 0-2 Tijmen Ooms, 0-3 Fabian Houke.