Datum: zondag 3 september 2023, 14:10 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit-keeper Van Kerkvoorde stormt van veld na wangedrag RBC-fans

VIDEO – Het was een flinke smet op een fantastische bekerwedstrijd zaterdagavond in Roosendaal, waar RBC en Beek Vooruit een ware thriller op de mat legden (5-3). Maar in het stadion zat ook een handjevol droevige figuren. Die gingen zo ver, dat goalie Teun van Kerkvoorde (foto) woest en geëmotioneerd van het veld stormde.

Ook Voetbalinbreda.nl, zittend aan de lange zijde van het stadion, hoorde regelmatig ‘je moeder’, maar dat het nog heftiger was wat er een minuut voor tijd werd geroepen, blijkt wel als Van Kerkvoorde zijn verhaal doet. “Ik werd gediscrimineerd met de teksten als ‘je kankermoeder, je kankervader en vieze kutaap’. Dan stop ik ermee. We zijn amateurs, geen profs. Ik sta boven zulke dingen en dit laat ik niet zomaar gebeuren. Ik tolereer dit niet.”

“De eerste keer werd door de stadionspeaker al omgeroepen dat het op moest houden vanaf de tribune achter mijn doel, anders zou er gestaakt worden. En toen gebeurde het toch. We hebben toen met de spelers van RBC onderling afgesproken dat we de laatste minuut de bal rond zouden tikken om de negentig minuten vol te maken, toen kon de scheidsrechter gewoon affluiten. De voorzitter van RBC kwam nog naar mij toe om zijn excuses aan te bieden en dat was sportief, maar een ‘sorry’ is niet genoeg voor een gebeuren als dit. Dit hoort absoluut niet thuis in het voetbal en wij als groep wilden eigenlijk niet terug het veld op, maar anders zouden we voor twee minuutjes terug moeten komen op een andere dag. Het discrimineren van mensen maakt mij gewoon heel boos, het gaat nergens over. Dit mag nergens gebeuren, ook niet in het voetbal”, aldus de jonge doelman uit Breda.

RBC-voorzitter Kees van Hassel gaf na de wedstrijd ook tekst en uitleg over de staking en het wangedrag van ‘supporters’ van zijn club. Check hier onder de video op Youtube van RBCFans waarin de bestuurder spreekt.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss