Datum: zondag 28 januari 2024, 23:35 - Auteur: Redactie

Van Gils loodst Beek Vooruit langs titelkandidaat Cluzona

In 2C hervatte Beek Vooruit zondagmiddag het seizoen met verve. Cluzona werd op een minimale nederlaag getrakteerd.

De Club Zonder Naam kon zijn favorietenrol niet waarmaken op sportpark de Heikant. Beek Vooruit bikkelde flink voor het eigen publiek en nam de leiding in de 41ste minuut. Het was Fedde van Gils die uit een vrije trap op geweldige wijze de openingstreffer tegen de touwen knalde. Een mentale opdoffer voor de gasten vlak voor rust.

Cluzona kwam echter sterk uit de kleedkamer en voerde de druk op de formatie uit Prinsenbeek steeds meer op. Het was Beek Vooruit-goalie Gijs Schipperen die echter onklopbaar was en een gooi deed naar de titel Man Of The Match. Coach Jack Sweres kon trots zijn op zijn goalie en de rest van het team, want het bleef bij 1-0.

“Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar we hebben keihard gewerkt en gevochten voor de overwinning. We hebben goed verdedigd en de pot over de streep getrokken dankzij een echte teamprestatie”, glunderde Beek Vooruit-verdediger Bas Frijters toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

In het uitkamp waren de druiven zuur. De Bredase trainer Martijn van Galen gaf ook zijn mening na de voor hem zure nederlaag. “Hun goal was wel een hele mooie vrije trap, maar wij hadden in de tweede helft genoeg kansen om nog te winnen. Het waren hele grote kansen”, baalde de ex-prof.

Beek Vooruit – Cluzona 1-0 (1-0)
1-0 Fedde van Gils.