Datum: zondag 15 oktober 2023, 16:47 - Auteur: Redactie

Drama bij Advendo: fikse blessure keeper en nederlaag

Een middagje Advendo in 5B: je maakt er van alles mee. Voor rust speelden de Bredanaars nog vrij goed, maar na de pauze leefde VCW zich uit op het nieuwe kunstgrasveld, waar de thuisgoalie met een hele vervelende blessure bloedend in de kantine wachtte op zijn vader om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Na een zomer zonder voorbereiding door de verbouwingen op sportpark ‘t Kadijkje, het toen nog ontbreken van een hoofdtrainer en nog wat randzaken was het voor Voetbalinbreda.nl hét moment om poolshoogte te nemen in Breda-Noord. VCW kwam zondag op bezoek en had het in de eerste helft lastig met het team van trainer Richard Hoogkamer. Die is in de rust positief gestemd en vond zijn equipe goed spelen. Hij zag hoe de dorpelingen de leiding namen, maar ook hoe spits Nathan Ngamololo een puike voorzet van debutant Kasthuran Chelliah raak wist te koppen: 1-1.

Clubman Gerrit Bruggeman is ook content. Hij praat ons wat bij en lacht. “We hebben deze zomer tien nieuwe jeugdteams erbij gekregen. Dat komt mede door het nieuwe kunstgrasveld wat er nu ligt, dus wij zijn wel blij nu. Alles ziet er netjes uit op het complex. Het kantinegebouw en de kleedkamers hebben een nieuw likje verf en de circa 75 aanwezigen hebben een prima middag. Wie echter geen prima middag zouden krijgen in de tweede helft, waren vooral de verdedigers van Advendo.

Na blijkt namelijk dat de defensie van de rood-witten er echt heel erg slecht bij loopt. De 1-2 pal na rust, een kiezelharde vrije trap had daar niet veel mee te maken, maar alle andere goals die daarna vielen waren een optelling van een slordig middenveld inclusief lekke verdediging. Met buitenspeler Rivelino Resort, tegenwoordig acterend in het hart van de defensie, probeert de technische staf voetbal van achteruit te forceren, maar het werkt niet.

Tekenend daarvoor is een tegentreffer waarbij Resort aan zijn lange dreadlocks getrokken wordt door een vijandelijke aanvaller. Resort stopt direct met sprinten en rekent op de scheidsrechter, maar die ziet het niet of vindt het niks, waardoor de VCW’er onbedreigd kan scoren voor het doel. Een échte verdediger zou nooit het risico genomen hebben om te rekenen op het op vijfde klasse-niveau toch al karige niveau van arbiters. Resort moet minstens een linie naar voren, en rap. Overigens werd de goal na een gesprek met de grensrechter nog afgekeurd door de leidsman.

Enfin, VCW liep kinderlijk eenvoudig uit naar een dikke uitzege. Captain Kendrick Cecilia krijgt van dichtbij een bal in zijn gezicht en wordt aangeslagen gewisseld. Groggy loopt hij naar de kleedkamers. Ook doelpuntenmaker Ngamololo strompelt vroegtijdig naar de kant. Tot overmaat van ramp moet Jelte van Versendaal uitkomen voor een bal, maar komt in botsing met een VCW-speler. Het resultaat is angstaanjagend. Zijn lip is helemaal kapot en het bloed zit overal.

De jonge goalie, die nog een aantal puike reddingen in huis had, ziet dat de arbiter meteen maar affluit voor het einde van de wedstrijd. Versendaal wordt ondersteund en hangt in de kantine van de Bastenakenstraat met zin hoofd boven een emmer. De ambulance komt niet, dus moet hij wachten op zijn vader, die hem naar de eerste hulp in het ziekenhuis zal brengen. Uiteindelijk komt de ambulance toch en blijkt dat de plastisch chirurg moet bezoeken.

Hopelijk herstelt hij snel en in de lijn daarvan ook de prestaties van Advendo, want met nul punten uit vier duels is er voorlopig nog niks veranderd aan de sportieve malaise en dat is zonde. Advendo heeft namelijk wel een positieve spelopvatting, een aantal aardige voetballers en straalt sportiviteit uit.

Advendo – VCW 1-5 (1-1)
0-1 VCW, 1-1 Nathan Ngamololo, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5 VCW.