Datum: dinsdag 22 januari 2019, 11:30 - Auteur: Redactie

Financiële zorgen geen obstakel: Baronie-coach Jurriaan van Poelje verlengt

Baronie zit qua geld flink in de problemen en zelfs het voortbestaan van de zondag Hoofdklasse-club is naar verluidt onzeker. Tóch verlengt de begeerde oefenmeester Jurriaan van Poelje (foto) zijn contract op sportpark de Blauwe Kei.

Toen Derde Divisie-clubs Goes en Westlandia de jonge coach wilden inlijven de laatste tijd stond Van Poelje voor een ‘lastige keuze’ zoals hij zelf zei. Ondanks de financiële zorgen van Baronie bleef zijn salaris intact. Wel moet de club flink bezuinigen en dat raakt ook de spelersgroep. Romantisch genoeg is er geen enkele speler die daar een issue van heeft gemaakt en dus gaan Baronie en de technische staf er alles aan doen om de selectie op niveau te houden.

En dat is nodig ook. Baronie draait tot dusver een topseizoen. Het draait in de zondag Hoofdklasse B mee in de top drie en het is zelfs titelkandidaat. Ook zijn de Baronnen nog actief in het bekertoernooi. Tegen Sliedrecht staat binnenkort een plek in de achtste finales op het spel en het uiteindelijke doel is winst van de beker en deelname aan de KNVB Beker waar ook alle grote profclubs aan meedoen.