Datum: zondag 26 maart 2023, 17:11 - Auteur: Redactie

Flinke blamage voor dolend Groen-Wit bij Philippine

Groen-Wit is op in 3A. Na maandenlang de dienst te hebben uitgemaakt als koploper en periodekampioen kreeg het zondagmiddag klop van degradatiekandidaat Philippine.

Vier nederlagen en twee remise voor Groen-Wit. U leest het goed, van alle zes competitieduels na de winterstop werd er geen enkele gewonnen. Van fier aan kop met de periodetitel dromend van het kampioenschap en een plek bij de laatste acht van het bekertoernooi, naar derde op de ranglijst en helemaal de weg kwijt. Het kan verkeren.

In Zeeland maakte nieuwbakken trainer Oualid Saadouni weer mee hoe zijn team zwalkt de laatste maanden. Philippine, dat onderin bungelde tot voor de aftrap, legde alle zwakheden van het bezoek uit Princenhage bloot en scoorde drie keer. Groen-Wit scoorde gek genoeg helemaal niet, wat tot een pijnlijke zeperd leidde op verplaatsing.

Iedereen tast in het duister, wie je het ook vraagt. Een verklaring is er blijkbaar niet. Aanvoerder Abdel Zerai (foto) geeft tekst en uitleg aan Voetbalinbreda.nl. “Na de winterstop zijn we echt niet best. En ik moet ook zeggen, er speelden misschien vijf of zes Belgen mee bij Philippine, die na de winterstop daar zijn gaan voetballen en normaal op een veel hoger niveau spelen.”

“Dat wisten we al een beetje op voorhand en dat zagen we ook wel. Het was niet het Philippine van tijdens de eerste seizoenshelft. Het blijft niet te bevatten, hoe uit vorm we zijn sinds na de winterstop. Achteraf gezien heel fijn dat we een periodetitel hebben, want het ziet er naar uit dat we ons daar nu voor moeten op gaan laden”, aldus de ervaren middenvelder.

Philippine – Groen-Wit 3-0 (1-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Philippine.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss