Datum: vrijdag 29 maart 2019, 14:39 - Auteur: Redactie

Frans van Duuren redt TVC Breda weer uit de brand

Eerder deze eeuw was hij al trainer bij TVC Breda en tot het einde van dit seizoen neemt Frans van Duuren de taken over van de ontslagen Twan van Fessem.

Na de 7-1-nederlaag van afgelopen weekend op eigen veld tegen TPO was de maat voor het bestuur uit Tuinzigt vol. Van Fessem kreeg zijn congé en dinsdagavond stond zijn tijdelijke opvolger al op het veld. De ervaren Van Duuren, die de club en zijn bestuurders al kent, moet de komende maanden de klus af gaan maken voor de Viola’s, die in het rechterrijtje van 5B overigens niks meer te winnen hebben. Behalve de sportieve eer en dat telt ook.

Van Duuren staat bekend om zijn behulpzaamheid. Zo stapte hij al meedere malen voor vertrokken of ontslagen coaches. Onder meer bij VCW, Barça en TPO was hij een interim-trainer de laatste jaren. Volgend seizoen waait er een heel andere wind op sportpark de Kwakkelut. Ex-spelers Johan Rijndorp en Kevin Faas gaan met Nijs Kivitis de scepter zwaaien in de hoop om de voormalige zondag derdeklasser weer naar succes te leiden.

“Het is alweer dertien jaar geleden dat ik trainer was van deze club. Ik ga mijn best doen om er nog iets leuks van te maken dit seizoen. Of ik nog hoofdcoach ga worden ergens? Ja, zeker. Wanneer en waar weet ik nog niet, want ik train ook nog steeds het tweede van VCW”, aldus de sympathieke oefenmeester tegenover Voetbalinbreda.nl.