Datum: zondag 5 november 2023, 20:51 - Auteur: Mica de Montigny

Gefrustreerd Advendo krijgt in minuut 96 de 5-5 tegen

Voor Advendo was het zondag dé kans om de eerste zege van 5B te bewerkstelligen, maar Noordhoek verpestte dat naderende feestje in blessuretijd.

Waar onze duizenden trouwe volgers verwachtten dat we aanwezig zouden zijn bij JEKA versus Bavel, of de clash tussen onze ‘nieuwe’ club uit de regio Neerlandia ’31 – Chaam, lieten we ons voetbalhart nog eenmaal spreken en reisden we af naar sportpark ‘t Kadijkje. Want thuis tegen Noordhoek met een fitte en complete groep, wat kon er in de weg staan van de allereerste zege van het seizoen?

Nou, een hoop. Ondanks de belabberde start (Noordhoek scoorde uit een rebound na een vrije trap die door goalie Kevin de Wit gekeerd werd) liet Advendo het duel voor rust nog kantelen. In een 4-4-2-opstelling trachtte coach Richard Hoogkamer ietwat behoudender tot kansen te komen en dat lukte zowaar. Max Uyo scoorde een identieke goal aan die van Noordhoek.

Spelmaker Kasthuran Chelliah trapte een vrije trap in de korte hoek, de uitgoalie ranselde deze uit zijn kooi, maar de rebound was een prooi voor de spits. En Uyo zou ook de 2-1 maken, maar al rap volgde de 2-2 na een fraaie kopgoal van de bezoekende dorpsclub. Toch werd het 3-2 voor de Bredanaars, toen wederom Uyo in staat was te scoren via de onderkant van de lat van dichtbij.

Aan de ijskoude Bastenakenstraat, waar toch nog zo’n 30 toeschouwers waren komen kijken, speelde Advendo bij vlagen prima voetbal. De man echter die de show stal, was invaller Soala Alhassane. De grote spits, rugnummer 20 dragend, kwam als donderslag bij heldere hemel. Uit het niets fonkelde plots een ruwe diamant in de voorhoede van Advendo. Lang, sterk en behendig.

Zo kapte hij niet één, twee, drie, maar vier keer zijn bewakers uit, vooraleer hij koelbloedig afrondde in de korte hoek: 4-2. Daarna stuurde hij nog meerdere malen bezoekende verdedigers het bos in en was werkelijk een genot om naar te kijken. Naar verluidt speelde hij voorheen bij DIA en arriveerde hij deze zomer met een blessure bij Advendo, waar hij overigens nog last van heeft.

Zijn aanwezigheid kon echter niet voorkomen dat Noordhoek op 4-3 kwam, maar toen Uyo zijn vierde goal van de middag produceerde was het gedaan. Althans, dacht men. Noordhoek maakte via een van richting veranderd schot door een invaller 5-4 en pas diep in blessuretijd, toen Chelliah om onbegrijpelijke reden zijn tweede gele en rode kaart gepakt had, werd het alsnog 5-5.

Het zorgde voor frustraties. De scheidsrechter leek er een show van te willen maken, want na een verder sportieve en leuke wedstrijd was Advendo gesfrustreerd. De lange blessuretijd, de onnodige kaarten en de 5-5 waren blijkbaar redenen voor de opmaat naar een opstootje met wat spelers van Noordhoek, maar gelukkig bleef het bij een klein duwtje en wat teksten.

Advendo pakte zijn eerste punt van de campagne, herbergt een aantal prima voetballers voor de kelder van het zondagvoetbal en, misschien belangrijker nog, kon zich uiteindelijk toch beheersen, zonder serieuze opstootjes en incidenten. De kin kan omhoog bij de ploeg uit de Hoge Vucht en de eerste zege kan komend weekend zomaar geboekt worden op bezoek bij laagvlieger HZ ’75.

“Iedereen speelde sterk vandaag, dus dan is het extra zuur dat je in de extra tijd van de extra tijd door beslissingen van de arbiter nog 5-5 speelt. Maar wat mooi was is dat ook het publiek dat voor Noordhoek kwam kijken en hun spelers zelf zeiden dat we een leuk team hebben. Ze hebben ons onderschat”, vertelde Kendrick Cecilia, aanvoerder van Advendo, tegen Voetbalinbreda.nl na afloop.

Advendo – Noordhoek 5-5 (3-2)
0-1 Noordhoek, 1-1 en 2-1 Max Uyo, 2-2 Noordhoek, 3-2 Max Uyo, 4-2 Soala Alhassane, 4-3 Noordhoek, 5-3 Max Uyo, 5-4 en 5-5 Noordhoek.