Datum: zondag 19 maart 2023, 17:22 - Auteur: Redactie

Gehaaider DIA verrast ‘top drie-club’ TSV Gudok

Nummer 3 TSV Gudok dacht tegen promovendus een makkelijke middag te gaan beleven, maar kwam bedrogen uit in 3B. De bezoekers uit Teteringen speelden het slim en vertrokken juichend huiswaarts zondag.

In de bloedstollende overlevingsrace onderin de ranglijst was DIA verplicht een resultaat te halen. Geen appeltje eitje, want de ploeg van coach Alkan Uzun moest naar Gudok, dat droomt van promotie. Toch zou het de Bredase dorpelingen lukken. Na een doelpuntloze eerste helft was het wie anders dan Remco Sluijk die de voorsprong bezorgde aan zijn formatie. Gudok deed alles om de gelijkmaker te forceren, maar het was Amine el Kaddouri die de deur in het slot gooide voor de gastheren.

Extra mooi was het feit dat DIA-keeper Teun de Bont de nul hield. Dat was voor het eerst deze campagne. “Het balbezit was voor hen, maar wij kregen de grote kansen”, vertelde doelpuntenmaker Sluijk (foto) aan Voetbalinbreda.nl na afloop. “Onze strijdlust groeit en gaf de doorslag. Daarnaast maakten we twee mooie doelpunten. Of we beter zijn geworden dan pak ‘m beet een half jaar terug. Ja, dat denk ik wel”, aldus de topschutter van de geel-zwarten.

TSV Gudok – DIA 0-2 (0-0)
0-1 Remco Sluijk, 0-2 Amine el Kaddouri.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss