Datum: zaterdag 29 oktober 2022, 16:20 - Auteur: Mica de Montigny

Gehavend Internos herpakt zich uitstekend en vloert ZBC

De start was zaterdag voor ZBC, maar de finish voor Internos. In 3C boekte de club uit Etten-Leur een puike thuiszege op de bezoekers uit Zwijndrecht.

Sportpark de Hoge Neerstraat was krioelde niet van de mensen en dat was jammer. Het weer was stralend, de wedstrijd entertainend en de uitkomst geweldig. Althans, voor de thuisclub. Want ZBC maakte het eerste kwartier de dienst uit en kwam op voorsprong, maar die werd daarna vakkundig weggepoetst door een goal van Stan van Cauter. En via Jorik Scholten stond het overigens terecht al snel 2-1. De ploeg van coach Paul van Dijk had honger en dikte de marge aan: aanvoerder Sven van Zwam scoorde de 3-1. Luxe vibes voor de geel-blauwen.

Met Van Zwam is de patron van het veld meteen genoemd. De 24-jarige linkspoot, die zijn belofte bij clubs als Halsteren niet in had gelost, is groot, sterk, technisch begaafd en heeft blijkbaar ook een neusje voor de goal. Hij speelde voorheen centraal achterin, maar is nu een aanvallende steunpilaar geworden. Samen met Jaye Musters, die met zijn fijne trap veelvuldig voor dreiging had gezorgd, de mannen om in de gaten te houden. Internos mist nog veel spelers die in de lappenmand bivakkeren, dus er is nog potentie genoeg aanwezig.

In de tweede helft pakte Internos rood, maar kwam het in ondertal niet vaak in de zorgen. Een geblokt schot, een schot naast en een knal pp de lat konden de gastheren niet echt verontrusten. Sterker nog, Internos kreeg een penalty en Van Zwam pakte dat cadeautje uit: 4-1. Musters (foto) na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. “Ben blij dat we gewonnen hebben. Je ziet dat ZBC kan voetballen, maar dat ze conditie missen. Wij zijn conditioneel ook nog niet top, maar waren we verder dan zij. Hopelijk gaan we zo door en winnen we nog meer duels.”

(foto door Fred van Toledo)

Internos – ZBC ’97 4-1 (3-1)
0-1 ZBC ’97, 1-1 Stan van Cauter, 1-2 Jorik Scholten, 1-3 en 1-4 (pen.) Sven van Zwam.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss