Datum: vrijdag 11 maart 2022, 23:38 - Auteur: Redactie

Gehavend NAC Breda klopt De Graafschap en is los

VIDEO – Wegens omstandigheden was het vandaag puzzelen geblazen voor waarnemend trainer Robert Molenaar. De defensie bestond uit drie jongens die bij elkaar zes betaald voetbal duels op hun naam hadden staan. Toch wisten zij de boel vandaag potdicht te houden. Aan de andere kant creëerde NAC genoeg kansen. Via een eigen doelpunt van Ted van de Pavert en een uitstekend doelpunt van Ralf Seuntjens wist NAC uiteindelijk de drie punten in eigen huis te houden.

Wegens een corona-uitbraak binnen de selectie en staf zag het Bredase opstellingsformulier er vandaag ietwat anders uit dan we gewend zijn. Ook Edwin de Graaf verbleef in quarantaine, waardoor Robert Molenaar de honneurs waarnam. Ook een aantal basisspelers waren vandaag niet inzetbaar, waardoor Molenaar op de volgende elf namen uitkwam: Olij, Neelen, Siereveld, Marijnissen, Ligeon, Welat, Azzagari, Seuntjens, De Rooij, Velanas en Hilterman.

NAC kwam vanaf de aftrap verrassend goed voor de dag. De onervaring verdediging stond goed en de Geel-Zwarten wisten elkaar makkelijk te vinden. Dit resulteerde al snel in het eerste gevaar. Jeredy Hilterman was het eindstation van een prima aanval. Helaas voor hem stond doelman Jurjus goed opgesteld om zijn inzet te keren.

Niet veel later was het wel raak voor De Parel van het Zuiden. Opnieuw een goed uitgespeelde aanval, waardoor Kaj De Rooij werd weggestuurd aan de rechterkant. De Rooij gaf de bal scherp voor in de richting van Hilterman. Net voordat de spits kon binnentikken, was het Ted van de Pavert die NAC een handje hielp. Hij kopte de bal achter zijn eigen doelman voor de 1-0!

Na het doelpunt controleerde NAC de gehele eerste helft, gaf het niets weg en kreeg het een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden. Onder anderen Kaj de Rooij en Jeredy Hilterman gaven net te weinig richting aan de bal om de voorsprong te verdubbelen, waardoor we met een 1-0 voorsprong gingen rusten.

Na rust vloeiden de krachten langzaamaan weg bij de jongens die niet gewend zijn op dit niveau te acteren. Toch stond de achterhoede gelange tijd als een huis, wat een compliment is aan Siereveld, Neelen en Marijnissen.

In de 74e minuut kreeg NAC loon naar werken en beloonde het zichzelf met de 2-0. Het was good old Ralf Seuntjens die op aangeven van Kaj De Rooij, die vandaag veel energie in de wedstrijd legde, de 2-0 tegen de touwen schoot.

Ook in het restant van de wedstrijd kwam de defensie niet meer in de problemen. Een absolute topprestatie van de jonge onervaren verdedigingslinie brachten NAC vandaag de overwinning op De Graafschap.

Maandag gaat NAC op bezoek in Velsen-Zuid, voor het inhaalduel met SC Telstar.

NAC Breda – De Graafschap 2-0 (1-0)
1-0 eigen doelpunt, 2-0 Seuntjens.