Datum: zondag 22 januari 2023, 17:37 - Auteur: Redactie

Gehavend TVC Breda verliest in ijskoud Rotterdam

In 4C is TVC Breda het nieuwe kalenderjaar begonnen met een nederlaag. Pretoria was op eigen veld te sterk voor het bezoek uit Tuinzigt.

Na het kampioenschap van vorig jaar en de prima eerste seizoenshelft van de huidige campagne een treetje hoger wordt het nu moeilijk voor de promovendus uit Breda. Er zijn wat jongens gestopt, Mike Vermeulen en Jeroen Ooms geblesseerd, keeper Jay Regter geveld door een virus en ook het trainerstrio maakte onlangs bekend te gaan vertrekken na dit voetbaljaar.

Pretoria leek van het moeilijke situatie van de Viola’s te profiteren, want ondanks de snelle openingsgoal van Fabian Houke, waren de Zuid-Hollanders in staat om de achterstand nog voor rust helemaal om te buigen: 2-1. Na rust maakte middenvelder Jeremy Sips (foto) nog wel de gelijkmaker, maar konden de gastheren aan het langste eind trekken in de slotfase.

“We begonnen goed, maar uiteindelijk verliezen we terecht. We moeten het seizoen van wedstrijd tot wedstrijd bekijken met de jongens die wel willen. Als we ons handhaven zonder de nacompetitie, dan hebben we het prima gedaan”, bleek coach Johan Rijndorp realistisch met de verwachtingen van de komende maanden toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

Pretoria – TVC Breda 3-2 (2-1)
0-1 Fabian Houke, 1-1 en 2-2 Pretoria, 2-2 Jeremy Sips, 3-2 Pretoria.