Datum: zondag 6 november 2022, 19:22 - Auteur: Redactie

Gehavend WDS ’19 houdt koploper VVR in bedwang

WDS ’19 bleef zondagmiddag in 4C ongeslagen. Het bezoek aan lijstaanvoerder VVR leverde een punt op, ondanks een aantal mutaties in het elftal.

Zonder de geblesseerde man in vorm Levi van Beckhoven en met de niet fitte aanvallers Bart van Eekelen en Bayram Avci op de bank, moesten de trainers van WDS een goed strijdplan bedenken. In de 17de minuut was daar al de 1-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen bal kwam bij aanvoerder Dinh Vo, die het voetballend wilde oplossen en de in de dekking staande Thomas Koevoets inspeelde. Het gevolg was balverlies en een afstandsschot van de thuisploeg die strak langs de paal binnen vloog.

WDS stelde daar de eerste helft aanvallend weinig tegenover. Een goede voorzet van Abdul Avci die net niet gecontroleerd kon worden door gelegenheidsrechtsbuiten Ojani Muntslag en een handvol hoekschoppen. Telkens net niet. Op het middenveld wel uitblinker Danisho Siner die keer op keer er voor zorgde dat VVR centraal niet door kon breken. Buiten een aantal schoten van afstand stond de verdediging van de Bredase ploeg weer dusdanig goed dat er nauwelijks kansen vielen te noteren voor de thuisploeg. De eerste helft werd met een terechte 1-0-tussenstand afgesloten.

In de rust werd er vooral gehamerd op de mogelijkheden die WDS al gekregen had en zeker ook zou krijgen. Met alvast de voorbereiding richting de wissel Bayram Avci en Bart van Eekelen werd in de rust al het strijdplan voor het laatste halfuur besproken. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Met het oog op de counters continu de restverdediging in de gaten houdend ging WDS hoger druk geven. Na 60 minuten spelen was daar inderdaad het inbrengen van Bayram Avci en Bart van Eekelen. WDS bleef pressen en het was wachten op de treffer van de uitploeg.

VVR kwam er nog een aantal keren goed uit, maar de verdediging gaf weinig tot geen ruimte weg. In de 72ste minuut was het zo ver. Abdul Avci draaide de bal richting de tweede paal en de centrale verdediger van VVR werkte de bal achter zijn eigen doelman:  de terechte 1-1 was een feit. Het laatste kwartier probeerden beiden ploegen aanvallend nog wel iets te doen, maar als snel werd duidelijk dat er berusting was bij een gelijkspel. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Martijn van Wanrooy.

“Op voorhand teken je op zich voor een gelijkspel tegen de nog ongeslagen koploper. VVR krijgt weinig goals tegen en vandaag was wel duidelijk waarom. Het is echt een team dat met het mes tussen de tanden speelt. Ondanks dat we aanvallend grotendeels onze wapens misten hebben we wel een topprestatie geleverd. De grootste groei dit seizoen zit hem in het mentale. We gaan goed om met tegenslagen en kunnen ons een wedstrijd invechten. In mijn optiek is het gelijkspel een juiste afspiegeling van deze wedstrijd. De eerste helft was voor VVR, de tweede voor ons.”

VVR – WDS ’19 1-1 (1-0)
1-0 VVR, 1-1 eigen doelpunt.