Datum: maandag 18 april 2022, 18:00 - Auteur: Redactie

Gemiste penalty kost Advendo een punt bij HZ ’75

Advendo kan niet meer uit de negatieve spiraal raken in 5A. Maandagmiddag was HZ op eigen gras te sterk voor de laagvliegers uit Breda-Noord.

In een echte kelderklasse-wedstrijd heeft de gelukkigste gewonnen. Advendo had ruim op voorsprong moeten en kunnen komen tijdens de eerste helft gezien de kansen, maar het bleef 0-0 en na rust moest het bezoek uit de Hoge Vucht eerlijk alle complimenten geven aan de tegenstander, die met strijd en passie de drie punten binnen hebben gehaald.

Bij een 2-0-tussenstand die na rust werd bereikt door de club uit Hooge Zwaluwe, scoorde Guiliano Aparaschivei de aansluitingsgoal en leek topscorere Kendrick Cecilia de wedstrijd te kantelen, maar hij hielp een penalty om zeep. “We bleven doordrukken, maar de 2-2 bleef helaas weg voor ons. De 2-0 van HZ was duidelijk buitenspel, maar onze grensrechter heeft dat over het hoofd gezien. Balen, maar dat maakt het verhaal van vanmiddag wel helemaal compleet”, aldus Advendo-coach Omid Chaab na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

HZ ’75 – Advendo 2-1 (0-0)
1-0 en 2-0 HZ ’75, 2-1 Giuliano Aparaschivei.