Datum: zondag 16 februari 2020, 19:07 - Auteur: Redactie

Gerenoveerd Advendo verslaat hoogvlieger SSW

Advendo behaalde slechts drie punten in 5B door concurrent SVG te kloppen voor de winterstop. Zondag werd er weer gewonnen, maar deze keer tegen een ploeg uit de top vijf: SSW.

Deze keer voor Advendo de moeilijke thuiswedstrijd tegen SSW, dat voorafgaand aan de wedstrijd vierde in de competitie stond. De eerste wedstrijd werd met 10-0 verloren. Dus het vooruitzicht was niet rooskleurig. Dat het zo anders zou lopen dan de uitwedstrijd zal vriend en vijand verassen. De eerste helft domineerde Advendo met invalkracht Halil Ozturk in de basis volledig. Advendo was feller, won de meeste duels en had ook het beste veldspel. Dit resulteerde dan ook in de meeste kansen. Het vizier stond niet geheel op scherp dus SSW kwam nog goed weg met een 2-0-ruststand. De 1-0 was wonderschoon. Routinier Nenad Ristanovic schoot in de 28ste minuut vanaf circa 35 meter de bal over de iets te ver voor zijn doel staande doelman. In de 34ste minuut was het good old Ozturk die de score verdubbelde met een geplaatst schot. Het enige echte kansje in de eerste helft van SSW was een vrije trap die op de lat werd geschoten.

De tweede helft werd verwacht dat SSW met het mes tussen de tanden de kleedkamer uit zou komen. Maar dit viel tegen. Ook Advendo kon het spel niet meer zo maken als de eerste helft en dit resulteerde in een rommelige tweede helft, waarin buiten wat kleine kansen aan beide kanten en een grote zelf gecreëerde kans van Ozturk er tot de 69ste minuut niet veel gebeurde. Van de 69ste tot de 79ste minuut was het een compleet gekkenhuis op het veld. SSW scoorde in de 69stee minuut uit het niets de 2-1. Twee minuten later in de 71ste minuut stelde Alper Utu orde op zaken en schoot snoeihard na goed combinatievoetbal de bal achter SSW-doelman 3-1 dus. Weer twee minuten later in de 71ste minuut werd het het weer 3-2 door een binnengeschoten bal van SSW. In de 75ste minuut leek Marciano Grande met een solo op snelheid en keurige afronding de wedstrijd op slot te gooien. Dit was echter niet het geval. SSW kwam namelijk in de 79ste minuut op 4-3 door een vrije trap binnen te schieten. Hierna was er een soort van slotoffensief van de bezoekers, met kansen waarbij Advendo in de omschakeling ook de nodige kansen kreeg. Er werd echter niet meer gescoord en de vreugde was groot bij Advendo toen de prima fluitende scheidsrechter na 96 minuten affloot.

“In de wedstrijd tegen Gloria hebben we ondanks de grote nederlaag zeker 30 minuten heel goed gevoetbald. Dit gaf ons hoop voor vandaag. Vandaag hebben we dit een hele helft volgehouden zonder zelf fouten te maken. We moeten nu echter niet denken dat we er zijn. Ik verwacht meer van de groep. We kunnen nog veel stappen maken, zowel voetballend als mentaal. Als we die makem zullen overwinningen geen uitzondering meer zijn voor Advendo”, aldus coach Martijn Malinka tegenover Voetbalinbreda.nl.

Advendo – SSW 4-3 (2-0)
1-0 Nenad Ristanovic, 2-0 Halil Ozturk, 2-1 SSW, 3-1 Alper Utu, 3-2 SSW, 4-2 Marciano Grande, 4-3 SSW.