Datum: zondag 20 november 2022, 16:08 - Auteur: Redactie

Gesta bezorgt Galder de zege tegen UVV ’40 in Ulvenhout

In een draak van een wedstrijd trok Gesta zondagmiddag in 4C aan het langste eind. UVV ’40 oogde aan de bal beter, maar kon niks uitrichten in de killing-zone.

Op sportpark Jeugdland in Ulvenhout kruiste groen de degens met rood uit het dorp verderop. De meeste toeschouwers dronken veilig achter de ramen van de kantine een biertje, langs het lijntje buiten maximaal dertig man die de regen en kou trotseerden. Weinig sfeer op en rondom het voetbalveld dus voor de vooraf met posters aangekondigde derby. En het spel voor rust was zoals het weer: vervelend.

Gesta opende met een schot van buiten de zestien op de paal en sloot de eerste helft af met een kans die door UVV-keeper Sjef der Kinderen keurig over de lat werd getikt. Het enige hoogtepuntje van de thuisploeg, dat optisch wel het overwicht leek te hebben en het meeste balbezit, kwam op naam van Jaap Berendschot. Hij etaleerde zijn traptechniek door een vrije trap van dertig meter richting de kruising te vuren.

Geen goals dus in het eerste bedrijf, maar na de pauze brak Gesta verrassend de ban: 0-1. Op het gladde kunstgrasveld drongen de Bredase dorpelingen vervolgens aan en kansen op de gelijkmaker waren er. De grootste was voor Lucas Umar in de slotminuut, die alleen voor het vijandelijke doel faalde. Ook Djessie Jansen hielp een rebound om zeep, nadat Sebastian de Meijer op de paal had gekopt al eerder.

UVV-coach Marco van Dijnsen baalde als een stekker toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “We hebben te maken gehad met een tegenstander die massaal terugliep en we gaan de boot in bij één uitval. Dan moeten wij creativiteit tonen en er doorheen spelen. Treurnis is het. We hebben onterecht verloren. We hebben niks”, besloot de ervaren oefenmeester met een naar gevoel.

UVV ’40 – Gesta 0-1 (0-0)
0-1 Gesta.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss