Datum: zondag 29 september 2019, 17:56 - Auteur: Redactie

Getergd Beek Vooruit jaagt JEKA Prinsenbeek uit

Op het veld kunnen ze elkaar niet luchten of zien: Beek Vooruit en JEKA. De burenruzie van 2E eindigde zondagmiddag voor het bezoek uit Breda rampzalig in het Bredase dorp.

Dé wedstrijd van het weekend in Breda en omstreken was toch wel Beek Vooruit tegen JEKA op het behoorlijke niveau van de tweede klasse. Zondag op sportpark de Heikant ontmoetten twee teams elkaar, die eigenlijk pas sinds vorig seizoen echt met elkaar in aanraking kwamen en toch al een behoorlijke rivaliserende band hebben opgebouwd. Het begon allemaal een jaar terug, toen het gepromoveerde JEKA bezoek kreeg van de Bredase dorpelingen. Er vielen gele en rode kaarten en de sfeer tijdens de remise op sportpark Tussen de Leijen was heet.

Hoe pijnlijk is het dan als je in het hol van de leeuw snel op achterstand komt. JEKA ervoer het dankzij goals van, jawel, Loek en Joost Schalk. De tweelingbroers bepaalden de ruststand daarmee op 2-0, maar we willen graag even attentie voor de openingsgoal, want die was om in te lijsten. Na dat is eigenlijk de eerste goal. Keeper Pim Vincenten stuurde de bal naar linksback Lars Basstein (vorig nog jaar O19-speler), die Boye Snoek op het middenveld inspeelde, die op zijn beurt Jorn Sweres op de rechterkant vond. Het voormalig talent van NAC en PSV passeerde zijn tegenstander op snelheid en met een geweldige voorzet bereikte hij Loek Schalk, die de knap de ban brak: klasse.

Na de pauze was het bezoek van coach Bas Liebregts wakker geworden, want de Tricolores begonnen beter te spelen en kregen twee dotten van kansen. Normaliter drukt hij af, maar ditmaal was Dennis Peragon niet trefzeker. Hij liet daarmee een uitgelezen kans liggen om de spanning terug in de strijd te brengen. En zoals de voetbalwetten voorschrijven krijg je hem dan meteen zelf om de oren: Nils Nagelkerke pikte weer eens een goaltje mee, die gerust als goal betitelt mag worden, want het was de doodsteek voor de gasten. Op dat moment ging het hard en walste de thuisploeg van trainer Arno Gabriëls over de grootste amateurvereniging van de stad heen. Boye Snoek prikte de 4-0 binnen met zijn tweede treffer van de middag bezorgde Joost Schalk het schaamrood op de kaken bij Jeugdig Enthousiasme Kan Alles.

Beek Vooruit – JEKA 5-0 (2-0)
1-0 Loek Schalk, 2-0 Joost Schalk, 3-0 Nils Nagelkerke, 4-0 Boye Snoek, 5-0 Joost Schalk.