Datum: zaterdag 19 november 2022, 16:58 - Auteur: Redactie

Lenz schiet The Gunners met pijn en moeite voorbij negental Boeimeer

In 4C is de wijkderby zaterdagmiddag beslecht in het voordeel van The Gunners. Boeimeer had meer verdiend, maar knoeide met alle geboden kansen en liet zich daarnaast van zijn onsportieve kant zien door twee rode kaarten te pakken.

De hitte straalt weer een beetje van de derby van de Haagse Beemden af. De laatste seizoenen waren het vaak vlakke vertoningen van beide clubs in de kelder van het zaterdagvoetbal, maar de nijd is er wat meer in komen groeien. Op sportpark het Hooghuys was daar regelmatig wat van terug te zien, daarover later meer. De wedstrijd zelf begon voortvarend voor underdog Boeimeer. De ploeg die de laatste jaren zwalkt onderin de ranglijst en fikse nederlagen verwerkt week in week uit, bewees mee te kunnen met een ploeg die zichzelf als titelkandidaat zag.

Zag, want na de tegenvallende start van de campagne, is Boeimeer tot aan het beginsignaal de hoger geklasseerde formatie: bizar op zich. Boeimeer-spits Shaqur de Kraaij kreeg de eerste kans op een doelpunt en wat voor één. Hij mocht in het hol van de leeuw aanleggen voor een strafschop, maar zag zijn inzet ruimschoots naast het vijandelijke doel vliegen. Een bittere pil voor het uitkamp, dat in evenwicht was met de gastheren. Gescoord werd er niet meer voor rust en dus was The Gunners door die gemiste pingel moreel in het voordeel.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Justin Tijssen knalde een bal voorlangs. Althans, dat leek, want Gilliano Lenz tikte het leer alsnog binnen: 1-0. Meteen daarna ontstond er een opstootje, waarbij back Dison Luu, die vorig weekend nog uitblinker was, een slaande beweging maakte en met een rode kaart het veld moest verlaten. Scheidsrechter Van Zessen was resoluut: een hard gelag voor de Koningsblauwen, maar die kregen na een uur spelen de beste kans op een doelpunt. Wederom De Kraaij miste: hij mikte op de paal.

Boeimeer was brutaal met een man minder en The Gunners sleepte op het tandvlees het duel uit het vuur. Een welkome zege voor de ploeg van coach Brian Piris, die echter nog steeds in het rechterrijtje bivakkeren. Een puntje hoger dan Boeimeer, wiens coach Tom Looijmans boos, teleurgesteld en trots tegelijk was. Hij vond dat zijn team had moeten winnen, zo bleek toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Jammer dat we de punten niet pakken, we zijn 90 minuten lang de betere ploeg geweest, zelfs met tien man hebben we erg veel kansen gecreëerd.”

“Helaas krijgt The Gunners twee kansen in de hele wedstrijd en staan we bij er bij één niet op te letten. Aan het scoren moeten we zeker gaan werken. Helaas hebben we ook weer een wedstrijd gehad, waarbij de tegenstander heel veel overtredingen maakte en niet werd bestraft, terwijl wij bij iedere overtreding een kaart ontvingen. We hebben echt heel veel meer kansen gehad dan zij, maar niet gescoord. We hadden met 4-1 kunnen winnen”, vertelt de jonge oefenmeester, die overigens nog baalde van de rode kaart van zijn spelers (Redouan Kahini kreeg ook rood).

“Na een racistische opmerking van The Gunners, waarna een opstootje volgde, kregen wij alleen een rode kaart. De scheidsrechter gaf aan dat hij The Gunners ook rood had moeten geven, maar hij had niet gezien wie het was. Dus alweer worden alleen wij gestraft. Wel gaat onze focus op de overhand die we hebben gehad vandaag, de structuur die er dit seizoen in is gekomen en de grote stappen die het team de laatste weken heeft gemaakt nu we eindelijk een stabiel elftal hebben. De vooruitgang is groot.”

Namens de winnaars van de derby sprak aanvoerder Eljay Hoed, die het niet eens is met de mening van Looijmans, dat zijn formatie met 4-1 moest winnen. “Nee, totaal niet. Wat een onzin. Als ze echt beter zijn dan wij, moesten ze punten pakken, maar ze scoren nul keer. Boeimeer heeft niks te zoeken in de zaterdag vierde klasse. Als ze een zaterdag vijfde klasse op zouden richten, komen ze daar niet eens uit”, nam de ervaren verdediger geen blad voor zijn mond.

Het moge duidelijk zijn: er zit weer gif in de ‘zaterdag-derby’ van de Haagse Beemden.

The Gunners – Boeimeer 1-0 (0-0)
1-0 Gilliano Lenz.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss