Datum: zondag 24 maart 2024, 17:06 - Auteur: Redactie

Gilze drukt Beek Vooruit nog dieper in de zorgen

Degradatie komt nu akelig dichtbij voor Beek Vooruit, dat zondag weer verloor in 2C. Concurrent Gilze was de sterkste in Prinsenbeek.

Sportpark de Heikant ging er even goed voor zitten toen Wouter Smits het eerste doelpunt van de wedstrijd aan liet tekenen, maar toen Gilze al rap op gelijke hoogte kwam was dat een eerste waarschuwing voor de Bekenaren. Geschrokken of niet, Loek Schalk bepaalde ijskoud de ruststand op 2-1.

Maar de bezoekers kwamen als herboren uit de kleedkamer en kantelden het duel volledig. Opnieuw een fikse teleurstelling voor coach Jack Sweres en co. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met verdediger Bas Frijters over de zoveelste nederlaag deze campagne.

“Of deze pijn doet? Ontzettend veel pijn. Dit was er wel één die we echt moesten winnen. Dat het dan weer niet lukt is gewoon teleurstellend. We brengen niet genoeg om echt een vuist te maken. Het zou nog kunnen natuurlijk dat we de nacompetitie ontlopen. We krijgen de meeste ploegen om ons heen nog. Maar dan moeten we wel echt beginnen punten pakken. Of we dat gaan bewerkstelligen? Daar gaan we wel voor in ieder geval. We hebben de hoop nog zeker niet opgegeven.”

Beek Vooruit – Gilze 2-3 (2-1)
1-0 Wouter Smits, 1-1 Gilze, 2-1 Loek Schalk, 2-2 en 2-3 Gilze.