Datum: zaterdag 14 oktober 2023, 19:15 - Auteur: Redactie

Glansoptreden invaller Negro levert SCO een stunt op

Ook in 3D komt het succesverhaal van SCO niet ten einde. Zaterdagmiddag won de Oosterhoutse promovendus bij titelkandidaat DESK dankzij een fenomenale tweede helft van Abdelaziz Negro (foto).

.

In Kaatsheuvel opende de thuisclub furieus: 1-0. Toch bepaalde Mees de Leijer de ruststand op 1-1, waardoor er nog van alles mogelijk was voor de gasten in het hol van de leeuw. En om die leeuw te bestrijden, bracht SCO aanvaller Negro het veld in. Hij liet zien dat hij skills heeft en een gevaar is voor elke defensie in de zaterdag derde klasse. Zijn 1-2 was dan ook geen verrassing. Wat ook niet verrassend was, was de gelijkmaker van DESK.

De tweede helft was spannend, maar Negro prikte er ijskoud twee bij en liet zich in 45 minuten zo hard gelden, dat titelkandidaat DESK stond te beven. Een hattrick van hem en een driepunter voor SCO. Coach Maikel Cohen was uiteraard zeer content toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak na afloop. “De afgelopen jaren was DESK een echte angstgegner voor ons, in de competitie konden we niet winnen en vorig jaar schakelden ze ons uit in het bekertoernooi. We wisten dus goed waar hun kwaliteiten lagen en daar hebben we vandaag perfect op geanticipeerd.”

“Bij balbezit van hen zakten wij in zodat ze hun snelle voorhoede niet diep konden sturen. In balbezit deden we waar we zelf goed in zijn, namelijk voetballen. Als je het hebt over een teamprestatie dan is dit het. Iedereen heeft gestreden en we misten vandaag aardig wat spelers waaronder de gebroeders Kastelijns. De vervangers hebben zich kapot gewerkt met dit als resultaat.”

(foto door Bea Snijders-Hendrikx)

DESK – SCO 2-4 (1-2)
1-0 DESK, 1-1 Mees de Leijer, 1-2 Abdelaziz Negro, 2-2 DESK, 2-3 en 2-4 Abdelaziz Negro.